Cum cumpar ?


•  Cautare produse 

•  Cum comand pe site e-datacomputer.ro  

•  Cosul de cumparaturi  

•  Comanda telefonica si prin e-mail

•  Programul nostru de lucru

•  Plata produselor

•  Livrarea produselor - Costuri

•  Cum procedam

•  Documente (facturi, chitante, garantii)

•  Taxa verde

•  Stocuri

•  Info stoc

•  Garantia

•  Returnarea produselor - Dreptul la retragere

•  Termeni si conditii

•  Politica de confidentialitate

 

Prin vizionarea oricărei pagini de internet de pe situl www.e-datacomputer.ro declarați că sunteți de acord cu faptul că toate informațiile și specificațiile tehnice ale produselor reprezentate, precum și prețurile acestora, nu reprezintă oferte ferme din partea DATA COMPUTER SRL, fiind simple informații orientative care vor putea fi modificate de vânzător în orice moment în funcție de interesele sale, fără înștiințarea prealabilă. De asemenea, declarați că DATA COMPUTER SRL nu poate fi ținut responsabil datorită schimbărilor intervenite în orice moment pe situl www.e-datacomputer.ro. Pentru o informare completă asupra produselor și prețurilor noastre, vă rugăm să vă adresați telefonic sau prin e-mail departamentului de vânzări.

 

Rugam insistent sa ne consultati inaintea achizitionarii unei componente/accesoriu pentru a verifica compatibilitatea produsului cu sistemul dumneavoastra. Orice reclamatie ulterioara in caz de incompatibilitate a produselor achizitionate de la firma noastra cu sistemul cumparatorului sau cu produsele altor firme, nu poate fi imputata vanzatorului. De asemenea, marfa adusă la comandă ferma, nu se inlocuieste in caz de comanda gresita sau de incompatibilitate.

 

Cautare produse


Scrie produsul dorit in sectiunea “CAUTARE” si apasa pe OK.

Poti folosi sectiunea “Cautare avansata” si ai posibilitatea sa alegi din indexul de produse dupa categoria produselor si dupa pret.

Meniul din partea stanga a siteului, structurat pe categorii, iti ofera o alternativa in gasirea produsului dorit.

Pentru intrebari online ne puteti gasi pe telefoanele afisate in partea dreapta in meniul "COMENZI RAPIDE"  in intervalul orar 10.00 – 18.00 de luni pana vineri.

  

 top

 

Cum comand pe site e-datacomputer.ro

 

Recomandam aceasta modalitate pentru a comanda produse deoarece:
   

• Se elimina posibilitatea aparitiei erorilor de comunicare verbale;
Comanda dvs. este inregistrata automat in sistem si ne va permite sa va raspundem la comanda in cel mai scurt timp posibil;
Sunteti informat permanent pe e-mail cu privire la stadiul comenzii Dumneavoastra.

     

      Magazinul e-datacomputer.ro foloseste un cos de cumparaturi “virtual”, in care Dumneavoastra adaugati produse folosind butonul “Adauga in cos” . Acest buton se gaseste langa fiecare produs, in lista de produse sau la pagina cu detaliile despre produs. Pentru a lansa comenzi este necesar sa va inregistrati (adica sa va faceti un cont de client), folosind date de identificare valide.

 

 NOTA

 

-  E-datacomputer.ro nu poate garanta si nu isi poate asuma raspunderea ca informatiile prezentate pe site sunt corecte, complete sau actualizate iar serviciile oferite prin acest site sunt accesibile, neintrerupte si fara erori. Preturile, ofertele, situatia stocului, specificatiile si imaginile pot fi schimbate fara o notificare prealabila.

-  Informaţiile prezentate au caracter strict informativ şi pot conţine inadvertenţe tehnice, omisiuni sau erori tipografice. Informaţiile cuprinse pot face subiectul unor schimbări şi pot fi inexacte datorită mai multor factori ce includ schimbări ale produsului, schimbări ale versiunii, precum şi ale componentelor acestora, lansarea unor noi produse, diferenţe ale produselor de la un fabricant la altul, schimbări de software, BIOS, upgrade-uri de firmware. Totusi, e-datacomputer.ro îşi rezervă dreptul de a revizui aceste informaţii şi a face modificări periodice în conţinut fără a avea obligaţia de a anunţa aceste actualizări sau modificări.

-  Reducerile afisate sunt valabile in limita stocului disponibil.

 

top

 

Cosul de cumparaturi  


PAS 1 :  Dupa ce ati adaugat un produs in cos, se va deschide pagina unde este prezentat continutul cosului de cumparaturi.  

 

 

PAS 2 : Din pagina care afiseaza continutul cosului se poate schimba numarul de bucati achizitionate, din coloana cantitate, de asemenea se pot sterge produse din cos prin apasarea butonului de stergere  "  ", modificari ce trebuie actualizate prin apasarea butonului "RECALCULARE".

 

      Poti continua cumparaturile : un click pe butonul ACASA te va trimite inapoi la pagina principala de start sau poti accesa direct categoria de produse care o doresti in scopul de a adauga un alt produs in cosul de cumparaturi.

 

Observatie:

      Daca un produs are pretul 0.00 LEI, inseamna ca produsul are mai multe preturi cu care poate fi livrat, in functie de configuratia si optiunile incluse in produs. In acest caz  va rugam sa ne contactati pe e-mail sau telefon pentru a putea sa va comunicam pretul produsului. 

 

PAS 3 : Daca aveti cont pe www.e-datacomputer.ro, atunci va trebui sa va autentificati. In cazul in care nu figurati in baza noastra de date trebuie sa va creati un cont specificand o adresa de e-mail si o parola de minim 5 caractere. Daca parola nu are minim 5 caractere, va fi afisat un mesaj de eroare, iar contul nu va fi creat.    
In continuare trebuie sa completati :
- adresa de facturare (telefonul este obligatoriu pentru confirmarea comenzii),
- adresa de livrare (daca difera de cea de facturare),
- trebuie sa alegeti modalitatea de transport si plata a produselor,
- completati informatiile personale :

  - in cazul in care sunteti persoana fizica: nume, prenume, CNP, carte de identitate, 

  - iar in cazul in care sunteti persoana juridica:  nume delegat, prenume, CNP, carte de identitate, nume firma, Cod unic inregistrare, Nr. Registrul Comertului, Banca, Cod IBAN,
- si eventual observatii sau detalii suplimentare legate de comanda.

 

Observatii:

    1. La completarea adresei de facturare si a adresei de livrare (daca este cazul), daca locuiti in alta localitate decat cele enumerate in lista predefinita, alegeti optiunea “---ALT ORAS--” (a doua optiune din lista). Sistemul va permite in acest fel introducerea localitatii dorite, care nu exista in lista predefinita.

    2. Completarea CNP-ului si a cartii de identitate nu sunt obligatorii.  Pentru a fi validat campul respectiv, va rugam sa introduceti orice caracter/sir de caractere. De ex. puteti introduce 123.


ATENTIE ! 

      In cazul persoanelor fizice, daca numele si adresa de facturare sunt diferite de numele si adresa de livrare, plata NU se poate face ramburs, doar cu plata in avans prin depunere numerar in contul firmei noastre de la orice unitate CEC Bank (la depunere nu se iau comisioane) sau ordin de plata prin transfer bancar. Pentru detalii va rugam cititi Plata produselor .
- Introduceti codul promotiei, daca exista in caseta “Cod Promotional”.
      Va rugam sa verificati cu atentie daca datele sunt corecte.

 

 

PAS 4 : In caz afirmativ apasati butonul "TRIMITE COMANDA".

 

 

PAS 5 : Veti primi un e-mail automat cu detaliile comenzii dvs.

 

 

NOTA :

-  Indiferent de modul de transmitere a comenzii (pe site, prin e-mail, telefonic, prin alta metoda) acceptarea acestei comenzi, deci incheierea acordului de vointa si a contractului de vanzare cumparare se face in momentul semnarii de catre client a facturii fiscale ce insoteste produsul. Factura fiscala tine loc de contract de vanzare-cumparare. Lansarea comenzii, e-mail-ul automat care se transmite dupa primirea comenzii si discutiile telefonice, prin e-mail si prin orice alte metode, cu personalul DATA COMPUTER, nu constituie acceptari ferme ale comenzii si deci nu semnifica incheierea contractului la distanta. 
 

 

top

 

 

Comanda telefonica si prin e-mail

 

      Pentru comenzi telefonice va rugam sunati la Tel / Fax: 021-2273854.

 

      Comanda prin e-mail este o comanda online, insa ocoleste folosirea cosului de cumparaturi. Poti sa apelezi la aceasta metoda daca ti se pare mai comod, dar dezavantajul este ca nu vei mai putea monitoriza ulterior traseul comenzii. Daca totusi optezi pentru comanda prin e-mail, verifica ca ne-ai comunicat ce produse doresti si in ce cantitati, datele de contact, adresele corecte de facturare si de livrare si modalitatea de plata. Noi te vom contacta prin e-mail si telefonic pentru confirmarea informatiilor si ulterior vom procesa comanda.

 

      Foloseste pentru comenzi pe e-mail adresa comenzi@datacomputer.ro .

 

 

top

 

 Programul nostru de lucru

 

PRELUARI COMENZI: NON-STOP pentru comenzi lansate de pe site www.e-datacomputer.ro  si prin e-mail si Luni - Vineri, de la 10:00 la 18:00 (pentru comenzi primite telefonic).


PROCESARI COMENZI (confirmari de stoc, informatii tehnice, emitere facturi proforme si fiscale, etc): Luni  - Vineri, de la 10:00 la 18:00.

 

      Comenzile si intrebarile trimise dupa ora 18:00 si in zilele libere vor fi procesate in prima zi lucratoare.

      Informatiile despre stoc sunt oferite, in timpul orelor de program, in 60 - 90 de minute de la lansarea unei Comenzi si numai in urma lansarii unei comenzi.


PROGRAM LIVRARI:


1.SEDIU:  Luni  - Vineri, de la 10:00 la 18:00


2.CURIER rapid si Posta Romana:  Luni  - Vineri, de la 14:00 la 16:30

     

      Livrarile se fac in termen de 24 - 48 ore (curier rapid) sau 3 – 8 zile (Posta Romana), de la data confirmarii comenzii si stocului, in urma unei comenzi. 

 

top

 

Plata produselor

 

Va oferim mai multe modalitati de plata:

 

• Plata cu numerar la sediul nostru;

 

• Plata prin depunere de numerar direct in contul CEC pe baza comenzii;


• Plata prin ordin de plata in contul nostru;

 

• Plata prin mandat postal cu depunere de numerar in contul nostru bancar la orice oficiu postal din Romania (se economiseste astfel taxa de ramburs);


• Plata ramburs cu numerar la primirea coletului prin curier rapid;

 

      Se pot comanda, fara plata unui avans, produsele existente pe stoc cu valoare de pana la 100 lei, sau produsele care se livreaza doar pe baza de comanda dar au o valoare de pana la 10 lei. Daca produsele depasesc valorile sus amintite este posibil sa vi se ceara sa achitati un avans de minim 50% din valoare in avans, urmand ca la livrarea produsului sa achitati numai diferenta dintre avans si suma totala de plata.


ATENTIE!  In cazul persoanelor fizice, daca numele si adresa de facturare sunt diferite de numele si adresa de livrare, plata NU se poate face ramburs, doar plata in avans. In acest caz, livrarea catre adresa de livrare va fi efectuata in momentul confirmarii intrarii banilor in contul S.C. DATA COMPUTER SRL.  In cazul platii in avans, va rugam sa specificati pe documentul de plata numarul comenzii.

 

      Pentru plata prin ordin de plata sau prin mandat postal in contul nostru bancar la orice oficiu postal din Romania, aveti nevoie de urmatoarele date:


Nume firma: DATA COMPUTER SRL
Cod unic inregistrare: RO 331500
Nr. Registrul Comertului: J40/2942/1991
Cont: RO26CECEB30001RON2304174
Banca: CEC Bank SMB
Sediul social: str. Vlaicu Voda, nr. 16, bloc V65, ap. 19, Sector 3, Bucuresti

 

top

 

 

Livrarea produselor - Costuri

 

  Livrarea produselor se face dupa verificarea disponibilitatii produselor (unul sau mai multi clienti pot lansa comanda online si telefonica pentru acelasi produs, intr-un interval de timp foarte scurt) si informarea dvs. privind ziua livrarii. Odata cu confirmarea produsului in stoc, timpul de livrare poate fi de 24 – 48 ore sau 3 – 5 zile, in orice localitate de pe teritoriul Romaniei. Exista situatii exceptionale, independente de vointa noastra, in care acest termen se poate extinde, insa atunci veti primi o informare pe adresa de corespondenta (e-mail) din partea magazinului nostru. Estimarea noastra privind livrarea produselor, se bazeaza pe cativa factori foarte importanti: intervalul orar la care a fost plasata comanda, disponibilitatea produselor comandate, capacitatea de preluare si timpul de livrare. De exemplu, unul sau mai multe produse aflate pe aceeasi comanda, pot fi disponibile sau indisponibile la data comenzii. In deplin acord cu dumneavoastra, se va stabili modul de livrare, esalonat sau toata comanda odata. Produsele livrate prin e-datacomputer.ro se afla in ambalajul original, sigilat, al producatorului.

 

      Termenul de livrare obisnuit al produselor cumparate din magazinul nostru online se incadreaza intre 1 si 2 zile lucratoare din momentul inregistrarii si confirmarii comenzii. In cazul in care nu puteti fi contactat la data si ora stabilite pentru livrare, vom pastra bunurile comandate timp de doua zile lucratoare, interval in care vom incerca sa va contactam din nou pentru a definitiva livrarea. In cazul in care nici in acest interval de timp nu puteti fi contactat, comanda va fi anulata.

 

      Ne straduim sa expediem pana la sfarsitul programului de lucru toate comenzile sosite pina in orele 14.00 PM (in zilele lucratoare), coletul urmand sa ajunga la dvs. in ziua imediat urmatoare (daca s-a optat pentru curier rapid).

 

      Adresa de livrare se completeaza in momentul in care va faceti prima data cont pe site, cu ajutorul unui formular. Adresa de livrare poate fi aceeasi cu adresa de facturare, insa aveti optiunea sa alegeti si o adresa diferita pentru livrare. Va rugam sa introduceti informatii exacte si complete, inclusiv codurile postale, pentru a putea sa va trimitem produsele unde trebuie.

  

    

      Livrarea standard este considerata ridicarea comenzii de la sediu nostru. 

  

      Livrarea produselor comandate prin www.e-datacomputer.ro se mai poate face, in functie de zona si optiunea dumneavoastra, prin curier rapid sau cu Posta Romana.

 

      De la sediul nostru : Pentru comenzile din Bucuresti, produsele pot fi ridicate de la sediul nostru: Str. Vlaicu Voda, nr. 16, bloc V65, scara 2, et.1, ap. 19, sector 3,  RO-031247. Livrarea facandu-se personal, ulterior aceasta nu poate fi considerata comert la distanta si ca urmare nu beneficiati de dreptul de denuntare a contractului in termen de 10 zile. Sunteti deci rugati sa efectuati verificarea si proba la primirea produselor in prezenta reprezentantului DATA COMPUTER SRL.  Verificarea vizuala se face inainte de achitarea produsului iar proba de functionare se face numai dupa achitarea acestuia.

 

 1. Livrare colet cu plata produselor si a transportului in avans

 

 
Modalitate de livrare
 
 Zona
 Termen de livrare
 Tarif standard (TVA inclus) *
Posta Romana***
In localitati din tara inclusiv Bucuresti
 
3 - 8 zile

12 LEI

 Colet Curier rapid Bucuresti (exclusiv ILFOV) 24 ore sau la cerere 15 LEI **
 Colet Curier rapid
In localitati din tara (exclusiv Bucuresti)
24 - 48 ore
20 LEI **

 

2. Livrare colet cu plata produselor si a transportului ramburs

 

 Modalitate de livrare
 Zona
 Termen de livrare
 Tarif standard (TVA inclus) *
Colet Curier rapid Bucuresti (exclusiv ILFOV) 24 ore sau la cerere  21 LEI **
Colet Curier rapid
In localitati din tara (exclusiv Bucuresti)
24 - 48 ore
 26 LEI **

*)  Tariful standard se aplica pentru coletele de pana la 1 kg. In cazul in care coletul depaseste 1 kg acest tarif standard va creste ca valoare, calculandu-se 2 LEI (TVA inclus) pentru fiecare kilogram suplimentar.

 **)  In cazul expeditiilor in afara retelei curierului rapid se adauga 1 LEI (TVA inclus) pentru fiecare km efectuat intr-un sens.

 ***)  Nu se livreaza prin Posta Romana produsele din urmatoarele categorii: Terminal Mobil, Imprimanta Mobila, Dispozitiv de iluminat, Electrocasnice, Audio-Video.

 

        In momentul confirmarii telefonice a comenzii, veti fi informat de greutatea coletului si, eventual, de numarul de kilometri suplimentari taxati de Fan Courier pentru anumite destinatii.

     

     Daca doriti sa nu platiti taxa de ramburs puteti efectua plata prin ordin de plata sau prin mandat postal cu depunere de numerar in contul nostru bancar la orice oficiu postal din Romania in contul DATA COMPUTER SRL nr. RO26CECEB30001RON2304174 deschis la CEC Bank.

 

      In cazul platii prin ordin de plata sau mandat postal in contul nostru, livrarea se va face dupa confirmarea incasarii banilor.

 
      Pentru comenzi mai mari de 2000 LEI (cu TVA inclus) livrarea este gratuita.

 

      Preţurile afişate sunt pentru livrare în România. Dacă ati dori să comandaţi produse cu livrare in altă ţară vă rugăm să ne contactaţi pe e-mail comenzi@datacomputer.ro  menţionând produsele şi cantitaţile de care aveţi nevoie.

 

top

 

 

Cum procedam 

      Dupa ce lansati comanda veti primi pe e-mail o confirmare automata a comenzii. ATENTIE! Confirmarea comenzii care se genereaza automat atunci la trimiterea comenzii furnizeaza informatii doar privind tariful standard. La procesarea comenzii se calculeaza valoarea finala transportului. Daca aceasta valoare sufera modificari semnificative, datorita greutatii coletului sau numar de Km suplimentari pentru a efectua livrarea, noi va notificam prin email.

 

      Dupa ce procesam comanda ne ocupam de livrare. Daca este vorba de livrare prin curier, de regula dar nu obligatoriu, reprezentantul curierului va suna inainte sa aduca o comanda pentru a minimiza riscul de a nu fi disponibil in momentul livrarii. Daca este vorba de livrare prin Posta Romana veti primi un aviz care te anunta ca a sosit coletul la Oficiul Postal. 

 

      Daca ati ales optiunea de plata la livrare, atunci trebuie sa fii pregatit sa platesti la momentul primirii comenzii, inclusiv cheltuielile de transport. Plata la livrare se face numerar, in lei, la valoarea din documentele fiscale primite. Curierii rapizi cu care colaboram NU va pot solicita nici o alta suma in afara celei din documentele insotitoare (facturi sau chitante sau document de transport - AWB). In cazul livrarii cu Posta Romana platesti comanda la ridicarea ei de la Oficiul Postal. 

 

      Daca ati ales "plata prin transfer bancar", trebuie achitate in avans si cheltuielile de transport. Daca alegeti ca modalitate de livrare "FAN COURIER", plata transportului se poate face si la primirea coletului si cheltuielile de transport nu mai trebuie achitate in avans.
     

      Livrarea se face la adresa specificata in formularul de comanda, fiind posibil ca adresa de livrare sa difere de cea de facturare.

 

      DATA COMPUTER isi asuma raspunderea ca, odata confirmata (si dupa caz, incasata contravaloarea sa), comanda Dvs. va fi expediata in termenele specificate mai sus, dar nu isi asuma raspunderea pentru eventualele intarzieri cauzate de firmele de curierat rapid sau Posta Romana cu care colaboram. Daca nu primiti comenzile la timp, va recomandam sa ne solicitati numarul documentului de transport (AWB) al expeditiei si telefoanele curierului rapid sau Buletinul de expeditie pentru Posta Romana, pentru a lua legatura cu acestia si a solutiona intarzierea.

 

      Va rugam sa verificati produsele primite prin firmele de curierat rapid partenere in momentul primirii, formuland orice reclamatii in prezenta curierului si inainte de a semna de primirea bunurilor. DATA COMPUTER SRL isi rezerva dreptul de a nu lua in considerare reclamatiile cantitative si calitative care nu tin de conditiile de garantie si care sunt efectuate dupa primirea produselor si plecarea curierilor.

 

      Pentru a afla informatii despre livrarea unui colet prin curier rapid va rugam verificati daca ati primit de la noi prin e-mail numarul documentului de transport (AWB) si data acestuia. Daca acestea au fost trimise inseamna ca livrarea a plecat de la noi si orice informatii se pot obtine numai de la firma de curierat rapid, la numarele de telefon pe care le gasititi in e-mail-ul primit de la noi, alaturi de numarul si data AWB-ului.

 

      Ne rezervam dreptul de a nu onora comanda in cazul in care respectivul produs dispare din oferta curenta, nu este in stoc, nu se mai fabrica sau pentru oricare alt motiv. DATA COMPUTER SRL nu poate garanta disponibilitatea in stocuri a tuturor produselor de pe site.

 

      In cazul in care produsele nu se pot livra, clientul poate cere returnarea imediata a sumelor incasate deja, dar nu si alte despagubiri. Valoarea maxima a obligatiilor companiei DATA COMPUTER SRL fata de orice client in cazul nelivrarii sau a livrarii necorespunzatoare este valoarea sumelor incasate de firma de la acest client.

 

top

 

 

Documente (facturi, chitante, garantii)

 

      Documentele legale va sunt predate/trimise intotdeauna in original odata cu comanda. Va rugam sa verificati comenzile si sa sesizati in scris orice lipsa a unui document in momentul primirii. Conform Codului Fiscal art 155 alineatul (6), semnarea si stampilarea facturilor in original nu sunt obligatorii.

 

top

 

Taxa Verde

 

      In conformitate cu prevederile legale (Directiva europeana EC/96/2002 si HG 448/2005), la vanzarea produselor electronice, electrocasnice si IT, magazinul nostru online are obligatia de a incasa si varsa mai departe, catre asociatiile specializate taxa verde.

 

top

  


Stocuri

 

      Stocurile produselor din magazinul online se actualizeaza periodic, pentru a fi cat mai reale, dar pot aparea discrepante intre stocul real si cel afisat. Astfel, e-datacomputer.ro nu poate garanta disponibilitatea in stocuri a tuturor produselor afisate, uneori acestea fiind vandute in interval de cateva minute. Ne rezervam dreptul de a nu onora o anumita comanda in cazul in care respectivul produs dispare din oferta curenta, nu este in stoc, nu se mai fabrica sau pentru oricare alt motiv si va promitem ca vom face tot posibilul sa va oferim o alternative echivalenta sau superioara la un cost similar.

 

      In cazul in care produsele nu se pot livra, clientul poate cere returnarea imediata a sumelor incasate deja, dar nu si alte despagubiri. Valoarea maxima a obligatiilor firmei DATA COMPUTER SRL fata de orice client in cazul nelivrarii sau a livrarii necorespunzatoare este valoarea sumelor incasate de firma de la acest client.

 

top

 


Info stoc


Stoc:   disponibil - Produsul se afla in stocul fizic al magazinului din Bucuresti si poate fi livrat in 24-48 ore. Rezervarile din stoc se fac numai in urma trimiterii comenzii. Stocul este actualizat in timp real.


Stoc:  la comanda - Produsul nu se gaseste in stocul magazinului si poate fi livrat in urma unei comenzi, in limita stocului disponibil la furnizor, in termen de aprox. 3 -20 zile lucratoare de la data confirmarii comenzii.


Stoc:  limitat - Va rugam sa ne contactati pentru a afla disponibilitatea produsului precum si termenul de livrare, daca este cazul.


Stoc:  indisponibil - Produsul nu se mai gaseste in depozitele furnizorilor nostrii.

  

top

  


Garantia

 

 

      Toate produsele sunt insotite de certificatul de garantie emis de DATA COMPUTER si/sau de furnizorul nostru (producator/importator/distribuitor). Produsele comercializate prin intermediul magazinului nostru online sunt noi, in ambalajul original al producatorului si, in momentul livrarii sunt insotite de factura fiscala si certificat de garantie, conform legislatiei in vigoare.

 

      La solicitarea garantiei este necesara prezentarea produsului defect la sediul DATA COMPUTER afisat pe site in acel moment, impreuna cu accesoriile aferente, copie dupa factura fiscala si certificatul de garantie in original.  Termenul maxim de solutionare a garantiilor este de 10% din perioada de garantie a produselor.

 

      Produsele care beneficiaza de garantie oferita de producator/importator, se supun conditiilor si termenelor de garantie mentionate in certificatul de garantie emis de producator/importator. Pentru a beneficia de garantie la aceste produse, clientul trebuie sa prezinte produsul, impreuna cu toate accesoriile si softurile la punctele de service specificate in certificatul de garantie emis de producator/importator (sunt necesare certificatul de garantie in original si copie dupa factura de achizitie).

 

      Toate produsele cumparate trebuie verificate in ceea ce priveste modelul cumparat, integritatea si aspectele estetice si exterioare in momentul ridicarii de la sediu si/sau primirii prin curier, in cazul unor probleme sau defecte exterioare intocmindu-se un proces-verbal cu curierul care a adus produsul. Orice reclamatie ulterioara in ceea ce priveste integritatea exterioara, aspectul, culoarea, modelul sau defectiunile care nu pot fi acoperite prin certificatul de garantie si/sau care se datoreaza unor forte exterioare, de orice natura, nu va fi luata in considerare.

 

      In cazul livrarilor cu predare personala de la sediu, sunteti rugati sa efectuati verificarea si proba la primirea produselor in prezenta reprezentantului DATA COMPUTER. Livrarea facandu-se personal, ulterior aceasta nu poate fi considerata comert la distanta si ca urmare nu beneficiati de dreptul de denuntare a contractului in termen de 14 zile.

 

      Utilizarea necorespunzatoare a echipamentelor (modificari nepermise, fortarea parametrilor in scopul maririi performantelor, folosirea unor prize fara legatura la impamantare, expunerea la socuri mecanice sau electrice, umezeala, temperatura excesiva, patrunderea de lichide, metale sau alte substante in interiorul echipamentelor) precum si indepartarea sticker-elor de identificare adaugate de noi atrage anularea garantiei acestor produse. Firma noastra nu isi asuma raspunderea pentru datele stocate pe echipamentele aduse in garantie. Acoperirea cheltuielilor aferente transportului produsului spre solutionarea garantiei revine in responsabilitatea clientului.

 

top

  


Returnarea Produselor - Dreptul la retragere

 

Conform legislatiei in vigoare privind drepturile consumatorilor in cadrul contractelor incheiate cu profesionistii, pentru produsele achizitionate la distanta, consumatorul are dreptul de retragere din contract, fara a preciza motivele, in termen de 14 zile calendaristice, incepand cu ziua in care a intrat in posesia fizica a produsului.
Dreptul la retragere din contract implica suportarea de catre consumator a costurilor prevazute in Ordonanta de Urgenta a Guvernului nr. 34/2014. Cheltuielile de returnare a produsului sunt suportate integral de consumator.

Pentru a va exercita dreptul de retragere este necesar sa ne trimiteti in scris formularul de retragere cel mai tarziu in a 14-a zi calendaristica de la data primirii produsului. Formularele primite dupa 14 zile calendaristice nu sunt luate in considerare.

Dreptul de retragere din contract este aplicabil doar persoanelor fizice asa cum sunt definite in OUG 34/2014.

Conditii generale de returnare:

Produsul ce va fi returnat trebuie sa fie in aceeasi stare noua in care a fost livrat, in ambalajul original nedeteriorat si cu toate accesoriile, consumabilele si produsele cadou primite, cu etichetele intacte si documentele care l-au insotit – factura in copie si certificatul de garantie in original.
Nu se accepta pentru returnare produsele care prezinta modificari fizice, lovituri, ciobiri, zgarieturi, socuri, urme de uzura si/sau interventii neautorizate, etc.
In cazul in care au fost achizitionate mai multe produse de acelasi fel, nu se poate returna decat un singur produs desigilat, restul cantitatii este acceptata doar daca produsele sunt sigilate.
In cazul in care produsul returnat prezinta ambalaj deteriorat sau incomplet, urme de uzura, zgarieturi, lovituri, socuri electrice, accesorii lipsa, certificate de garantie lipsa, ne rezervam dreptul de a decide acceptarea returului sau de a opri o suma din valoarea acestuia, suma ce va fi comunicata dupa evaluarea prejudiciilor aduse.

Nerespectarea conditiilor de returnare va duce la aplicarea unui comision perceput pentru diminuarea valorii produselor care rezulta din manipulari, altele decat cele necesare pentru determinarea naturii, caracteristicilor si functionarii acestora. Acest comision va fi comunicat in baza constatarii estetice si tehnice a produsului returnat.

Nu se pot returna produse aflate in una sau mai multe dintre urmatoarele situatii:

- produselor aprovizionate conform specificatiilor consumatorului, pe baza de “comanda speciala”. COMANDA SPECIALA este definita ca fiind lista de produse comandata de catre consumator si care nu se afla in stocul uzual al DATA COMPUTER SRL, dar care pot fi livrate pe baza unei comenzi ferme si a platii unui avans, in termenii agreati de parti. DATA COMPUTER SRL il va informa pe consumator daca oricare dintre produsele comandate constituie Comanda Speciala;
- produselor software (sisteme de operare, aplicații, programe antivirus, jocuri, extensii de garantie, etc), filmelor, produselor cu software preinstalat la care s-au creat conturi ori s-au activat licente ori s-au efectuat modificari la sistemele de operare, consumabilelor si echipamentelor la care s-au desigilat consumabilele. Acestea nu se pot returna decât în forma originală, in ambalajul sigilat;
- produselor care prezinta urme de deteriorare (zgarieturi, lovituri), de instalare, de folosire, de uzură sau de consum, urmele unor socuri electrice;
- produselor care prezinta seriile complet sau partial sterse,etichetele de identificare ale produsului sau ale ambalajului sunt deteriorate sau lipsesc;
- produselor fara ambalajul original complet in care a fost livrat sau fara certificatele de garantie in original
- Imprimante sau multifunctionale ale caror consumabile au fost desigilate
- produse cu licente OEM activate (licente preinstalate pe notebook-uri sau sisteme desktop);
- produse de pe care s-au dezinstalat sistemele de operare sau alte programe cu care au fost livrate;
- produse protejate de parole introduse de utilizator sau cele care au configurate conturi personalizate ale utilizatorilor ce impiedica aducerea dispozitivului la starea initiala din punct de vedere software.
 
In aceste cazuri DATA COMPUTER SRL isi rezerva dreptul de a refuza returul, de a solicita o taxa pentru aducerea produselor la starea de vandabilitate (de produs nou, de produs resigilat sau second-hand) sau, la optiunea clientului, i se va reexpedia produsul pe cheltuiala acestuia.
  
Produsele returnate in sistem ramburs nu vor fi ridicate sau acceptate si vor fi returnate fara notificare prealabila.

In cazul retururilor repetate, atunci când se consideră că acțiunile Cumpărătorului au fost cu rea intenție, DATA COMPUTER SRL are dreptul să solicite daune interese Cumpărătorului, în condițiile legislației aplicabile.

Vanzatorul va  rambursa contravaloarea produsului, in maxim 14 (paisprezece) zile de la data informarii DATA COMPUTER SRL de catre Consumator asupra deciziei sale de retragere din contract.
DATA COMPUTER SRL va putea amana rambursarea contravalorii produsului pana la data la care receptioneaza si verifica integritatea produsului vandut sau pana la primirea unei dovezi conform careia acestea a fost expediat (se va lua data cea mai recenta). Returnarea banilor se va face numerar, prin banca cu Ordin de Plata emis pe numele Consumatorului, sau orice alta modalitate convenita de comun acord cu Consumatorul. Pentru comenzile achitate printr-un cont bancar, returnarea contravalorii produsului este posibila doar in acelasi cont din care s-a efectuat plata.

Conform conditiilor noastre livrarea standard este considerata ridicarea de la sediul DATA COMPUTER SRL.
DATA COMPUTER SRL nu este obligata sa ramburseze costurile suplimentare in cazul in care consumatorul a ales in mod explicit un alt tip de livrare diferita de cea standard oferita.
Produsele achizitionate direct de la sediul nostru, nu se supun OUG 34/2014.

In cazul in care doriti returnarea produsului in termenul legal, va rugam sa ne adresati o notificarea SCRISA in maxim 14 zile de la primirea produsului, prin posta (curier) cu confirmare de primire sau la adresa de mail comenzi@datacomputer.ro  , in care sa specificati numele Dvs., numarul comenzii si numarul facturii cu care ati primit marfa, in caz contrar ne rezervam dreptul de a refuza returul produsului. Daca ati ales sa ne comunicati solicitarea dvs. prin e-mail, va rugam sa va asigurati ca e-mailul dvs. a ajuns la firma noastra si sa ne solicitati sa va confirmam in scris primirea acestuia. Confirmarea va avea loc in maxim 24-48 ore de la primirea email-ului initial.

Returul in 4 pasi simpli:
 
1. Trimiteti  o notificarea SCRISA in maxim 14 zile de la primirea produsului, prin posta (curier) cu confirmare de primire sau la adresa de mail comenzi@datacomputer.ro , in care sa specificati numele Dvs., numarul comenzii si numarul facturii cu care ati primit marfa. Daca ati ales sa ne comunicati solicitarea dvs. prin e-mail, va rugam sa va asigurati ca e-mailul dvs. a ajuns la firma noastra si sa ne solicitati sa va confirmam in scris primirea acestuia.

2. Confirmarea primirii notificarii va avea loc in maxim 24-48 ore de la primirea email-ului initial.

3. Inainte de a trimite produsul, va rugam sa nu aplicati scotch sau etichete pe ambalajul original al produsului, sa impachetati ambalajul original al producatorului intr-o alta cutie astfel incat acesta sa nu fie deteriorat pe parcursul transportului si sa puneti pe colet o eticheta care sa contina urmatoarele informatii:

Expeditor: Nume Prenume
Adresa: Str. .., Nr…., Localitate …. , Judet …., cod postal ….

Destinatar: DATA COMPUTER SRL
Adresa: Str. Vlaicu Voda, nr. 16, Bloc V65, scara 2, et. 1, ap. 19, Sector 3 Bucuresti, cod postal: 031247

4. Dupa expedierea coletului va rugam sa ne anuntati pe telefon sau email cum ati expediat coletul ( prin posta sau prin curier).

Pentru informatii suplimentare privind returnarea produselor ne puteti contacta la urmatoarele telefoane:
021 227 38 54;   0730 946 670;  0745 013 827   in timpul orelor de program,  sau ne puteti scrie la adresa de e-mail: comenzi@datacomputer.ro .

 

top

  


Termeni si conditii

 

       Folosirea serviciilor sau a informatiilor oferite de acest site si efectuarea unei comenzi pe site-ul www.e-datacomputer.ro reprezinta acordul dumneavoastra cu termenii si conditiile de mai jos.


-   Site-ul www.e-datacomputer.ro poate fi accesat in mod gratuit, iar simpla navigare in paginile acestuia nu este conditionata de inregistrarea ca utilizator (crearea unui cont de utilizator pe Site). Pentru a beneficia insa de anumite servicii oferite de Site, precum achizitionarea produselor oferite de acesta, primirea newsletterului www.e-datacomputer.ro sau verificarea situatiei unor comenzi proprii, va trebui sa va inregistrati ca utilizator (sa va creati un cont de utilizator pe Site). Inregistrarea ca utilizator presupune acceptarea prealabila de catre dvs. a Termenilor si Conditiilor de utilizare a www.e-datacomputer.ro si a Politicii de Confidentialitate a acestuia. Aceste reglementari constituie baza contractuala a raporturilor dintre utilizatori si Societate.


-  Informatiile furnizate catre site-ul www.e-datacomputer.ro sunt folosite numai in scopul pentru care au fost introduse (efectuarea comenzilor), conform legilor in vigoare. Site-ul www.e-datacomputer.ro nu furnizeaza adresa dumneavoastra de e-mail unor terti, nu incurajeaza spam-ul, si nu face publice datele furnizate de clientii sai fara acordul explicit al acestora. Orice utilizator are posibilitatea sa stearga din baza de date adresa de e-mail furnizata. S.C. DATA COMPUTER S.R.L. isi rezerva dreptul de a-si selecta clientii.


-  Discount-urile, reducerile si promotiile nu sunt cumulative.


-  Pentru achizitionarea produselor ce se aduc pe baza de comanda se poate solicita achitarea unui avans de cel putin 50% din valoarea produsului. Acest avans reprezinta o garantie  care se pierde daca clientul renunta la comanda.


-  Produsele comercializate prin intermediul www.e-datacomputer.ro sunt noi, in ambalajul original al producatorului si in momentul livrarii sunt insotite de factura fiscala si certificat de garantie.


-  S.C. DATA COMPUTER S.R.L. isi rezerva dreptul de refuza colaborarea cu clientii ce manifesta comportament si limbaj neadecvat (agresiv,  etc.) sau au in istoricul comenzilor livrari refuzate. Deasemenea in cazul clientilor care au in istoricul comenzilor livrari refuzate, ne rezervam dreptul de a nu onora comenzile ulterioare decat cu plata in avans a comenzii, caz in care livrarea se va face dupa confirmarea intrarii banilor in contul S.C. DATA COMPUTER S.R.L.


-  S.C. DATA COMPUTER S.R.L. isi rezerva dreptul de a opera oricand, orice modificari asupra preturilor si datelor tehnice prezente pe site-ul www.e-datacomputer.ro, suprima sau inlocui in orice moment portiuni ale acestui site, fara o instiintare prealabila. Datele tehnice prezente pe site-ul www.e-datacomputer.ro au caracter informativ si nu reprezinta o obligatie contractuala. Fotografiile de pe site-ul www.e-datacomputer.ro au caracter informativ si pot exista diferente intre acestea si produs. Orice modificare intra in vigoare in clipa afisarii sale pe acest web site.


-  Intregul continut al www.e-datacomputer.ro este destinat folosirii personale, ne-comerciale de catre utilizatorii acestui site. Puteti descarca, tipari sau stoca portiuni ale continutului, permitandu-va folosirea doar de copii ale continutului pentru uzul personal, ne-comercial fiindu-va interzisa copierea sau publicarea continutului in alte retele computerizate sau distributia in alte publicatii media, si fara a avea dreptul de a modifica sau altera continutul in orice fel, sterge sau schimba specificatiile de copyright sau de marci de comert.


-  Utilizatorii pot posta recenzii, comentarii sau alte tipuri de continut; trimite sugestii, idei, pune intrebari, propune articole sau, alte tipuri de materiale, atata timp cat continutul acestora nu este ilegal, obscen, amenintator, defaimator, nu incalca dreptul la intimitate sau legea cu privire la protejarea proprietatii intelectuale; nu contine virusi informatici, comunicari comerciale, politice, care instiga la ura sau intoleranta pe motive etnice, religioase, rasiale, de orientare sexuala, mesaje colective sau alte forme de « spam ». In vederea postarii de recenzii, comentarii, comunicari si alte tipuri de continut, nu puteti folosi adrese de e-mail sau identitati false.  S.C. DATA COMPUTER S.R.L. isi rezerva dreptul, dar nu are obligatia de a elimina sau edita toate tipurile de continut postate de catre utilizatori si nu are obligatia de a revedea periodic acest continut. Odata cu postarea de recenzii, comentarii, comunicari si alte tipuri de continut pe www.e-datacomputer.ro, transmiteti, in afara cazurilor in care Societatea indica altfel, drepturile de proprietate intelectuala, in mod neexclusiv, perpetuu, irevocabil, asupra materialelor postate. Societatea are dreptul de a modifica, reproduce, transmite, adapta, publica, distribui materialele postate de catre utilizatori, prin orice mijloc de comunicare in masa, din orice tara. Prin postarea de recenzii, comentarii, comunicari si alte tipuri de continut pe www.e-datacomputer.ro, cedati dreptul Societatii de a folosi numele dvs. in relatie cu materialele postate; garantati ca detineti sau controlati intr-o alta forma, dreptul de proprietate intelectuala asupra materialelor pe care le postati; ca materialele postate nu violeaza nici una dintre conditiile de postare ale recenziilor, comentariilor, comunicarilor si alte forme de continut din partea utilizatorilor, ale www.e-datacomputer.ro.  S.C. DATA COMPUTER S.R.L. are dreptul, dar nu obligatia de a monitoriza, edita sau sterge, orice tip de continut sau activitati ale utilizatorilor pe Site. S.C. DATA COMPUTER S.R.L. nu este responsabil si nu isi asuma responsabilitatea pentru nici unul dintre materialele postate de catre alte terte parti pe Site.  www.e-datacomputer.ro are dreptul de a nu publica toate comentariile si articolele propuse de catre utilizatori. 

 

-  Prin inregistrarea ca utilizator al www.e-datacomputer.ro va vom solicita o serie de date personale, precum numele si prenumele, adresa de email, CNP (Cod Numeric Personal) dar si alte informatii cu caracter personal, care sa permita identificarea dvs. ca utilizator al serviciului www.e-datacomputer.ro. De asemenea, pentru a va abona la newsletterul sau alertele www.e-datacomputer.ro va trebui sa ne comunicati o adresa de e-mail valida precum si alte date legate de dvs. Va rugam sa accesati pagina in care va este prezentata Politica de Confidentialitate pentru a va informa cu privire la informatiile colectate de www.e-datacomputer.ro, cu privire la modul in care sunt folosite acestea, precum si la drepturile cu privire la protejarea intimitatii dvs.


-  Intrucat prevederile Termenilor si Conditiilor de utilizare si ai Politicii de Confidentialitate pot fi modificate, va rugam sa le revedeti periodic. In conditiile in care nu veti mai fi de acord cu prevederile acestora, va rugam sa nu mai accesati/folositi serviciile www.e-datacomputer.ro.
Daca folositi acest Site, sunteti responsabili cu privire la pastrarea confidentialitatii datelor de acces in contul dvs. de utilizator, creat pe Site si sunteti de acord sa va asumati responsabilitatea pentru toate activitatile efectuate din contul dvs. de utilizator, creat pe Site.  www.e-datacomputer.ro poate vinde produse pentru copii sub 14 (paisprezece) ani, dar le vinde adultilor, care sunt autorizati sa efectueze plati prin orice metoda de plata acceptata de www.e-datacomputer.ro. Daca aveti mai putin de 14 (paisprezece) ani, puteti achizitiona produsele www.e-datacomputer.ro, numai cu ajutorul unui parinte sau tutore.  S.C. DATA COMPUTER S.R.L. isi rezerva dreptul de a inchide conturi de utilizatori, de a modifica sau elimina texte, imagini, hyperlinkuri, sau de a refuza vanzarea de produse, fara orice alta notificare sau formalitate si fara ca acest lucru sa necesite explicarea atitudinii sale, sa suspende sau sa blocheze accesul dvs. la continutul siteului sau la o parte a acestui continut.


-  Drepturile si obligatiile partilor, impuse de prezentele termeni si conditii, precum si toate efectele juridice pe care le produce prezentul acord vor fi interpretate si guvernate de legea romana in vigoare. Orice litigiu care are ca obiect acest acord va fi adus spre solutionare in fata unui arbitru, iar in conditiile in care partile nu cad de acord asupra numirii unui arbitru in termen de 15 zile de la notificarea litigiului, competenta va reveni instantelor romanesti.


-  Va declarati de acord sa protejati, asigurati, aparati si sa considerati nevinovat S.C. DATA COMPUTER S.R.L. impotriva tutoror pierderilor, cheltuielilor, prejudiciilor si costurilor, rezultate din violarea acestor termeni si conditii de catre dumneavoastra. Sunteti de acord sa exonerati de raspundere S.C. DATA COMPUTER S.R.L. pentru orice actiuni judiciare sau extrajudiciare si sa acoperiti cheltuielile de judecata si orice alte cheltuieli care ar putea sa apara ca urmare a incalcarii de catre dvs. a clauzelor prezentelor Termeni si Conditii.


      Acceptand termenii si conditiile, acceptati implicit toate informatiile care fac parte din contractul de cumparare la distanta (metodele de comanda, plata, livrare, conditiile de garantie, de returnare a produselor, etc. care sunt prezentate in aceasta sectiune a site-ului).

 

top

  


Politica de confidentialitate

 

      S.C. DATA COMPUTER S.R.L. certifica faptul ca va respecta drepturile conferite de legislatia in vigoare pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date.

     S.C. DATA COMPUTER S.R.L. garanteaza securitatea si confidentialitatea datelor gazduite si transmise prin sistemul sau informatic. Aceste informatii vor putea fi folosite de catre S.C. DATA COMPUTER S.R.L. pentru a trimite utilizatorului confirmarea comenzilor, diverse oferte speciale, promotii, etc. numai cu acordul prealabil al clientului. Din pacate, nici o transmisie de date prin intemediul Internetului nu poate fi garantata a fi 100% sigura. In consecinta, in ciuda eforturilor noastre de a va proteja informatia personala, S.C. DATA COMPUTER S.R.L. nu poate asigura sau garanta securitatea informatiilor transmise de dvs. catre noi, catre si de la serviciile noastre online. Va avertizam asadar ca orice informatie trimisa catre noi se va face pe propriu dvs. risc.

 

      Furnizarea datelor personale catre S.C. DATA COMPUTER S.R.L. nu implica obligativate din partea utilizatorilor, iar acestia pot refuza furnizarea acestor date in orice circumstante si pot solicita in mod gratuit stergerea acestora din baza de date. 
    
 

top

 

Viziteaza magazinul e-datacomputer.ro pe ShopMania Viziteaza magazinul e-datacomputer.ro pe adtob.ro