Cum cumpar ?


•  Cautare produse 

•  Cum comand pe site e-datacomputer.ro  

•  Cosul de cumparaturi  

•  Comanda telefonica si prin e-mail

•  Programul nostru de lucru

•  Plata produselor

•  Livrarea produselor - Costuri

•  Cum procedam

•  Documente (facturi, chitante, garantii)

•  Taxa verde

•  Stocuri

•  Info stoc

•  Garantia

•  Returnarea produselor - Dreptul la retragere

•  Termeni si conditii

•  Politica de confidentialitate

 

Prin vizionarea oricărei pagini de internet de pe situl www.e-datacomputer.ro declarați că sunteți de acord cu faptul că toate informațiile și specificațiile tehnice ale produselor reprezentate, precum și prețurile acestora, nu reprezintă oferte ferme din partea DATA COMPUTER SRL, fiind simple informații orientative care vor putea fi modificate de vânzător în orice moment în funcție de interesele sale, fără înștiințarea prealabilă. De asemenea, declarați că DATA COMPUTER SRL nu poate fi ținut responsabil datorită schimbărilor intervenite în orice moment pe situl www.e-datacomputer.ro. Pentru o informare completă asupra produselor și prețurilor noastre, vă rugăm să vă adresați telefonic sau prin e-mail departamentului de vânzări.

 

Rugam insistent sa ne consultati inaintea achizitionarii unei componente/accesoriu pentru a verifica compatibilitatea produsului cu sistemul dumneavoastra. Orice reclamatie ulterioara in caz de incompatibilitate a produselor achizitionate de la firma noastra cu sistemul cumparatorului sau cu produsele altor firme, nu poate fi imputata vanzatorului. De asemenea, marfa adusă la comandă ferma, nu se inlocuieste in caz de comanda gresita sau de incompatibilitate.

 

Cautare produse


Scrie produsul dorit in sectiunea “CAUTARE” si apasa pe OK.

Poti folosi sectiunea “Cautare avansata” si ai posibilitatea sa alegi din indexul de produse dupa categoria produselor si dupa pret.

Meniul din partea stanga a siteului, structurat pe categorii, iti ofera o alternativa in gasirea produsului dorit.

Pentru intrebari online ne puteti gasi pe telefoanele afisate in partea dreapta in meniul "COMENZI RAPIDE"  in intervalul orar 10.00 – 18.00 de luni pana vineri.

  

 top

 

Cum comand pe site e-datacomputer.ro

 

Recomandam aceasta modalitate pentru a comanda produse deoarece:
   

• Se elimina posibilitatea aparitiei erorilor de comunicare verbale;
Comanda dvs. este inregistrata automat in sistem si ne va permite sa va raspundem la comanda in cel mai scurt timp posibil;
Sunteti informat permanent pe e-mail cu privire la stadiul comenzii Dumneavoastra.

     

      Magazinul e-datacomputer.ro foloseste un cos de cumparaturi “virtual”, in care Dumneavoastra adaugati produse folosind butonul “Adauga in cos” . Acest buton se gaseste langa fiecare produs, in lista de produse sau la pagina cu detaliile despre produs. Pentru a lansa comenzi este necesar sa va inregistrati (adica sa va faceti un cont de client), folosind date de identificare valide.

 

 NOTA

 

-  E-datacomputer.ro nu poate garanta si nu isi poate asuma raspunderea ca informatiile prezentate pe site sunt corecte, complete sau actualizate iar serviciile oferite prin acest site sunt accesibile, neintrerupte si fara erori. Preturile, ofertele, situatia stocului, specificatiile si imaginile pot fi schimbate fara o notificare prealabila.

-  Informaţiile prezentate au caracter strict informativ şi pot conţine inadvertenţe tehnice, omisiuni sau erori tipografice. Informaţiile cuprinse pot face subiectul unor schimbări şi pot fi inexacte datorită mai multor factori ce includ schimbări ale produsului, schimbări ale versiunii, precum şi ale componentelor acestora, lansarea unor noi produse, diferenţe ale produselor de la un fabricant la altul, schimbări de software, BIOS, upgrade-uri de firmware. Totusi, e-datacomputer.ro îşi rezervă dreptul de a revizui aceste informaţii şi a face modificări periodice în conţinut fără a avea obligaţia de a anunţa aceste actualizări sau modificări.

-  Reducerile afisate sunt valabile in limita stocului disponibil.

 

top

 

Cosul de cumparaturi  


PAS 1 :  Dupa ce ati adaugat un produs in cos, se va deschide pagina unde este prezentat continutul cosului de cumparaturi.  

 

 

PAS 2 : Din pagina care afiseaza continutul cosului se poate schimba numarul de bucati achizitionate, din coloana cantitate, de asemenea se pot sterge produse din cos prin apasarea butonului de stergere  "  ", modificari ce trebuie actualizate prin apasarea butonului "RECALCULARE".

 

      Poti continua cumparaturile : un click pe butonul ACASA te va trimite inapoi la pagina principala de start sau poti accesa direct categoria de produse care o doresti in scopul de a adauga un alt produs in cosul de cumparaturi.

 

Observatie:

      Daca un produs are pretul 0.00 LEI, inseamna ca produsul are mai multe preturi cu care poate fi livrat, in functie de configuratia si optiunile incluse in produs. In acest caz  va rugam sa ne contactati pe e-mail sau telefon pentru a putea sa va comunicam pretul produsului. 

 

PAS 3 : Daca aveti cont pe www.e-datacomputer.ro, atunci va trebui sa va autentificati. In cazul in care nu figurati in baza noastra de date trebuie sa va creati un cont specificand o adresa de e-mail si o parola de minim 5 caractere. Daca parola nu are minim 5 caractere, va fi afisat un mesaj de eroare, iar contul nu va fi creat.    
In continuare trebuie sa completati :
- adresa de facturare (telefonul este obligatoriu pentru confirmarea comenzii),
- adresa de livrare (daca difera de cea de facturare),
- trebuie sa alegeti modalitatea de transport si plata a produselor,
- completati informatiile personale :

  - in cazul in care sunteti persoana fizica: nume, prenume, CNP, carte de identitate, 

  - iar in cazul in care sunteti persoana juridica:  nume delegat, prenume, CNP, carte de identitate, nume firma, Cod unic inregistrare, Nr. Registrul Comertului, Banca, Cod IBAN,
- si eventual observatii sau detalii suplimentare legate de comanda.

 

Observatii:

    1. La completarea adresei de facturare si a adresei de livrare (daca este cazul), daca locuiti in alta localitate decat cele enumerate in lista predefinita, alegeti optiunea “---ALT ORAS--” (a doua optiune din lista). Sistemul va permite in acest fel introducerea localitatii dorite, care nu exista in lista predefinita.

    2. Completarea CNP-ului si a cartii de identitate nu sunt obligatorii.  Pentru a fi validat campul respectiv, va rugam sa introduceti orice caracter/sir de caractere. De ex. puteti introduce 123.


ATENTIE ! 

      In cazul persoanelor fizice, daca numele si adresa de facturare sunt diferite de numele si adresa de livrare, plata NU se poate face ramburs, doar cu plata in avans prin depunere numerar in contul firmei noastre de la orice unitate CEC Bank (la depunere nu se iau comisioane) sau ordin de plata prin transfer bancar. Pentru detalii va rugam cititi Plata produselor .
- Introduceti codul promotiei, daca exista in caseta “Cod Promotional”.
      Va rugam sa verificati cu atentie daca datele sunt corecte.

 

 

PAS 4 : In caz afirmativ apasati butonul "TRIMITE COMANDA".

 

 

PAS 5 : Veti primi un e-mail automat cu detaliile comenzii dvs.

 

 

NOTA :

-  Indiferent de modul de transmitere a comenzii (pe site, prin e-mail, telefonic, prin alta metoda) acceptarea acestei comenzi, deci incheierea acordului de vointa si a contractului de vanzare cumparare se face in momentul semnarii de catre client a facturii fiscale ce insoteste produsul. Factura fiscala tine loc de contract de vanzare-cumparare. Lansarea comenzii, e-mail-ul automat care se transmite dupa primirea comenzii si discutiile telefonice, prin e-mail si prin orice alte metode, cu personalul DATA COMPUTER, nu constituie acceptari ferme ale comenzii si deci nu semnifica incheierea contractului la distanta. 
 

 

top

 

 

Comanda telefonica si prin e-mail

 

      Pentru comenzi telefonice va rugam sunati la Tel / Fax: 021-2273854.

 

      Comanda prin e-mail este o comanda online, insa ocoleste folosirea cosului de cumparaturi. Poti sa apelezi la aceasta metoda daca ti se pare mai comod, dar dezavantajul este ca nu vei mai putea monitoriza ulterior traseul comenzii. Daca totusi optezi pentru comanda prin e-mail, verifica ca ne-ai comunicat ce produse doresti si in ce cantitati, datele de contact, adresele corecte de facturare si de livrare si modalitatea de plata. Noi te vom contacta prin e-mail si telefonic pentru confirmarea informatiilor si ulterior vom procesa comanda.

 

      Foloseste pentru comenzi pe e-mail adresa comenzi@datacomputer.ro .

 

 

top

 

 Programul nostru de lucru

 

PRELUARI COMENZI: NON-STOP pentru comenzi lansate de pe site www.e-datacomputer.ro  si prin e-mail si Luni - Vineri, de la 10:00 la 18:00 (pentru comenzi primite telefonic).


PROCESARI COMENZI (confirmari de stoc, informatii tehnice, emitere facturi proforme si fiscale, etc): Luni  - Vineri, de la 10:00 la 18:00.

 

      Comenzile si intrebarile trimise dupa ora 18:00 si in zilele libere vor fi procesate in prima zi lucratoare.

      Informatiile despre stoc sunt oferite, in timpul orelor de program, in 60 - 90 de minute de la lansarea unei Comenzi si numai in urma lansarii unei comenzi.


PROGRAM LIVRARI:


CURIER rapid:  Luni  - Vineri, de la 14:00 la 16:30

     

      Livrarile se fac in termen de 24 - 48 ore (curier rapid), de la data confirmarii comenzii si stocului, in urma unei comenzi. 

 

top

 

Plata produselor

 

Va oferim mai multe modalitati de plata:

 • Plata prin depunere de numerar direct in contul CEC pe baza comenzii;


• Plata prin ordin de plata in contul nostru;

 

• Plata prin mandat postal cu depunere de numerar in contul nostru bancar la orice oficiu postal din Romania (se economiseste astfel taxa de ramburs);


• Plata ramburs cu numerar la primirea coletului prin curier rapid;

 

      Se pot comanda, fara plata unui avans, produsele existente pe stoc cu valoare de pana la 100 lei, sau produsele care se livreaza doar pe baza de comanda dar au o valoare de pana la 10 lei. Daca produsele depasesc valorile sus amintite este posibil sa vi se ceara sa achitati un avans de minim 50% din valoare in avans, urmand ca la livrarea produsului sa achitati numai diferenta dintre avans si suma totala de plata.


ATENTIE!  In cazul persoanelor fizice, daca numele si adresa de facturare sunt diferite de numele si adresa de livrare, plata NU se poate face ramburs, doar plata in avans. In acest caz, livrarea catre adresa de livrare va fi efectuata in momentul confirmarii intrarii banilor in contul S.C. DATA COMPUTER SRL.  In cazul platii in avans, va rugam sa specificati pe documentul de plata numarul comenzii.

 

      Pentru plata prin ordin de plata sau prin mandat postal in contul nostru bancar la orice oficiu postal din Romania, aveti nevoie de urmatoarele date:


Nume firma: DATA COMPUTER SRL
Cod unic inregistrare: RO 331500
Nr. Registrul Comertului: J40/2942/1991
Cont: RO26CECEB30001RON2304174
Banca: CEC Bank SMB
Sediul social: str. Vlaicu Voda, nr. 16, bloc V65, ap. 19, Sector 3, Bucuresti

 

top

 

 

Livrarea produselor - Costuri

 

  Livrarea produselor se face dupa verificarea disponibilitatii produselor (unul sau mai multi clienti pot lansa comanda online si telefonica pentru acelasi produs, intr-un interval de timp foarte scurt) si informarea dvs. privind ziua livrarii. Odata cu confirmarea produsului in stoc, timpul de livrare poate fi de 24 – 48 ore sau 3 – 5 zile, in orice localitate de pe teritoriul Romaniei. Exista situatii exceptionale, independente de vointa noastra, in care acest termen se poate extinde, insa atunci veti primi o informare pe adresa de corespondenta (e-mail) din partea magazinului nostru. Estimarea noastra privind livrarea produselor, se bazeaza pe cativa factori foarte importanti: intervalul orar la care a fost plasata comanda, disponibilitatea produselor comandate, capacitatea de preluare si timpul de livrare. De exemplu, unul sau mai multe produse aflate pe aceeasi comanda, pot fi disponibile sau indisponibile la data comenzii. In deplin acord cu dumneavoastra, se va stabili modul de livrare, esalonat sau toata comanda odata. Produsele livrate prin e-datacomputer.ro se afla in ambalajul original, sigilat, al producatorului.

 

      Termenul de livrare obisnuit al produselor cumparate din magazinul nostru online se incadreaza intre 1 si 2 zile lucratoare din momentul inregistrarii si confirmarii comenzii. In cazul in care nu puteti fi contactat la data si ora stabilite pentru livrare, vom pastra bunurile comandate timp de doua zile lucratoare, interval in care vom incerca sa va contactam din nou pentru a definitiva livrarea. In cazul in care nici in acest interval de timp nu puteti fi contactat, comanda va fi anulata.

 

      Ne straduim sa expediem pana la sfarsitul programului de lucru toate comenzile sosite pina in orele 14.00 PM (in zilele lucratoare), coletul urmand sa ajunga la dvs. in ziua imediat urmatoare (daca s-a optat pentru curier rapid).

 

      Adresa de livrare se completeaza in momentul in care va faceti prima data cont pe site, cu ajutorul unui formular. Adresa de livrare poate fi aceeasi cu adresa de facturare, insa aveti optiunea sa alegeti si o adresa diferita pentru livrare. Va rugam sa introduceti informatii exacte si complete, inclusiv codurile postale, pentru a putea sa va trimitem produsele unde trebuie.

  

  

      Livrarea produselor comandate prin www.e-datacomputer.ro se poate face prin curier rapid.

 

   
 1. Livrare colet cu plata produselor si a transportului in avans

 

 
Modalitate de livrare
 
 Zona
 Termen de livrare
 Tarif standard (TVA inclus) *
 Colet Curier rapid
In localitati din tara (inclusiv Bucuresti)
24 - 48 ore
26 LEI **

 

2. Livrare colet cu plata produselor si a transportului ramburs

 

 Modalitate de livrare
 Zona
 Termen de livrare
 Tarif standard (TVA inclus) *
Colet Curier rapid
In localitati din tara (inclusiv Bucuresti)
24 - 48 ore
 34 LEI **

*)  Tariful standard se aplica pentru coletele de pana la 1 kg. In cazul in care coletul depaseste 1 kg acest tarif standard va creste ca valoare, calculandu-se 2 LEI (TVA inclus) pentru fiecare kilogram suplimentar.

 **)  In cazul expeditiilor in afara retelei curierului rapid se adauga 1 LEI (TVA inclus) pentru fiecare km efectuat intr-un sens.

 

        In momentul confirmarii telefonice a comenzii, veti fi informat de greutatea coletului si, eventual, de numarul de kilometri suplimentari taxati de Fan Courier pentru anumite destinatii.

     

     Daca doriti sa nu platiti taxa de ramburs puteti efectua plata prin ordin de plata sau prin mandat postal cu depunere de numerar in contul nostru bancar la orice oficiu postal din Romania in contul DATA COMPUTER SRL nr. RO26CECEB30001RON2304174 deschis la CEC Bank.

 

      In cazul platii prin ordin de plata sau mandat postal in contul nostru, livrarea se va face dupa confirmarea incasarii banilor.

 
      Pentru comenzi mai mari de 2000 LEI (cu TVA inclus) livrarea este gratuita.

 

      Preţurile afişate sunt pentru livrare în România. Dacă ati dori să comandaţi produse cu livrare in altă ţară vă rugăm să ne contactaţi pe e-mail comenzi@datacomputer.ro  menţionând produsele şi cantitaţile de care aveţi nevoie.

 

top

 

 

Cum procedam 

      Dupa ce lansati comanda veti primi pe e-mail o confirmare automata a comenzii. ATENTIE! Confirmarea comenzii care se genereaza automat atunci la trimiterea comenzii furnizeaza informatii doar privind tariful standard. La procesarea comenzii se calculeaza valoarea finala transportului. Daca aceasta valoare sufera modificari semnificative, datorita greutatii coletului sau numar de Km suplimentari pentru a efectua livrarea, noi va notificam prin email.

 

      Dupa ce procesam comanda ne ocupam de livrare. Daca este vorba de livrare prin curier, de regula dar nu obligatoriu, reprezentantul curierului va suna inainte sa aduca o comanda pentru a minimiza riscul de a nu fi disponibil in momentul livrarii.

 

      Daca ati ales optiunea de plata la livrare, atunci trebuie sa fii pregatit sa platesti la momentul primirii comenzii, inclusiv cheltuielile de transport. Plata la livrare se face numerar, in lei, la valoarea din documentele fiscale primite. Curierii rapizi cu care colaboram NU va pot solicita nici o alta suma in afara celei din documentele insotitoare (facturi sau chitante sau document de transport - AWB).

 

      Daca ati ales "plata prin transfer bancar", trebuie achitate in avans si cheltuielile de transport. Daca alegeti ca modalitate de livrare "FAN COURIER", plata transportului se poate face si la primirea coletului si cheltuielile de transport nu mai trebuie achitate in avans.
     

      Livrarea se face la adresa specificata in formularul de comanda, fiind posibil ca adresa de livrare sa difere de cea de facturare.

 

      DATA COMPUTER isi asuma raspunderea ca, odata confirmata (si dupa caz, incasata contravaloarea sa), comanda Dvs. va fi expediata in termenele specificate mai sus, dar nu isi asuma raspunderea pentru eventualele intarzieri cauzate de firmele de curierat rapid cu care colaboram. Daca nu primiti comenzile la timp, va recomandam sa ne solicitati numarul documentului de transport (AWB) al expeditiei si telefoanele curierului rapid, pentru a lua legatura cu acestia si a solutiona intarzierea.

 

      Va rugam sa verificati produsele primite prin firmele de curierat rapid partenere in momentul primirii, formuland orice reclamatii in prezenta curierului si inainte de a semna de primirea bunurilor. DATA COMPUTER SRL isi rezerva dreptul de a nu lua in considerare reclamatiile cantitative si calitative care nu tin de conditiile de garantie si care sunt efectuate dupa primirea produselor si plecarea curierilor.

 

      Pentru a afla informatii despre livrarea unui colet prin curier rapid va rugam verificati daca ati primit de la noi prin e-mail numarul documentului de transport (AWB) si data acestuia. Daca acestea au fost trimise inseamna ca livrarea a plecat de la noi si orice informatii se pot obtine numai de la firma de curierat rapid, la numarele de telefon pe care le gasititi in e-mail-ul primit de la noi, alaturi de numarul si data AWB-ului.

 

      Ne rezervam dreptul de a nu onora comanda in cazul in care respectivul produs dispare din oferta curenta, nu este in stoc, nu se mai fabrica sau pentru oricare alt motiv. DATA COMPUTER SRL nu poate garanta disponibilitatea in stocuri a tuturor produselor de pe site.

 

      In cazul in care produsele nu se pot livra, clientul poate cere returnarea imediata a sumelor incasate deja, dar nu si alte despagubiri. Valoarea maxima a obligatiilor companiei DATA COMPUTER SRL fata de orice client in cazul nelivrarii sau a livrarii necorespunzatoare este valoarea sumelor incasate de firma de la acest client.

 

top

 

 

Documente (facturi, chitante, garantii)

 

      Documentele legale va sunt predate/trimise intotdeauna in original odata cu comanda. Va rugam sa verificati comenzile si sa sesizati in scris orice lipsa a unui document in momentul primirii. Conform Codului Fiscal art 155 alineatul (6), semnarea si stampilarea facturilor in original nu sunt obligatorii.

 

top

 

Taxa Verde

 

      In conformitate cu prevederile legale (Directiva europeana EC/96/2002 si HG 448/2005), la vanzarea produselor electronice, electrocasnice si IT, magazinul nostru online are obligatia de a incasa si varsa mai departe, catre asociatiile specializate taxa verde.

 

top

  


Stocuri

 

      Stocurile produselor din magazinul online se actualizeaza periodic, pentru a fi cat mai reale, dar pot aparea discrepante intre stocul real si cel afisat. Astfel, e-datacomputer.ro nu poate garanta disponibilitatea in stocuri a tuturor produselor afisate, uneori acestea fiind vandute in interval de cateva minute. Ne rezervam dreptul de a nu onora o anumita comanda in cazul in care respectivul produs dispare din oferta curenta, nu este in stoc, nu se mai fabrica sau pentru oricare alt motiv si va promitem ca vom face tot posibilul sa va oferim o alternative echivalenta sau superioara la un cost similar.

 

      In cazul in care produsele nu se pot livra, clientul poate cere returnarea imediata a sumelor incasate deja, dar nu si alte despagubiri. Valoarea maxima a obligatiilor firmei DATA COMPUTER SRL fata de orice client in cazul nelivrarii sau a livrarii necorespunzatoare este valoarea sumelor incasate de firma de la acest client.

 

top

 


Info stoc


Stoc:   disponibil - Produsul se afla in stocul fizic al magazinului din Bucuresti si poate fi livrat in 24-48 ore. Rezervarile din stoc se fac numai in urma trimiterii comenzii. Stocul este actualizat in timp real.


Stoc:  la comanda - Produsul nu se gaseste in stocul magazinului si poate fi livrat in urma unei comenzi, in limita stocului disponibil la furnizor, in termen de aprox. 3 -20 zile lucratoare de la data confirmarii comenzii.


Stoc:  limitat - Va rugam sa ne contactati pentru a afla disponibilitatea produsului precum si termenul de livrare, daca este cazul.


Stoc:  indisponibil - Produsul nu se mai gaseste in depozitele furnizorilor nostrii.

  

top

  


Garantia

 

 

      Toate produsele sunt insotite de certificatul de garantie emis de DATA COMPUTER si/sau de furnizorul nostru (producator/importator/distribuitor). Produsele comercializate prin intermediul magazinului nostru online sunt noi, in ambalajul original al producatorului si, in momentul livrarii sunt insotite de factura fiscala si certificat de garantie, conform legislatiei in vigoare.

 

      La solicitarea garantiei este necesara prezentarea produsului defect la sediul DATA COMPUTER afisat pe site in acel moment, impreuna cu accesoriile aferente, copie dupa factura fiscala si certificatul de garantie in original.  Termenul maxim de solutionare a garantiilor este de 10% din perioada de garantie a produselor.

 

      Produsele care beneficiaza de garantie oferita de producator/importator, se supun conditiilor si termenelor de garantie mentionate in certificatul de garantie emis de producator/importator. Pentru a beneficia de garantie la aceste produse, clientul trebuie sa prezinte produsul, impreuna cu toate accesoriile si softurile la punctele de service specificate in certificatul de garantie emis de producator/importator (sunt necesare certificatul de garantie in original si copie dupa factura de achizitie).

 

      Toate produsele cumparate trebuie verificate in ceea ce priveste modelul cumparat, integritatea si aspectele estetice si exterioare in momentul ridicarii de la sediu si/sau primirii prin curier, in cazul unor probleme sau defecte exterioare intocmindu-se un proces-verbal cu curierul care a adus produsul. Orice reclamatie ulterioara in ceea ce priveste integritatea exterioara, aspectul, culoarea, modelul sau defectiunile care nu pot fi acoperite prin certificatul de garantie si/sau care se datoreaza unor forte exterioare, de orice natura, nu va fi luata in considerare.

 

      In cazul livrarilor cu predare personala de la sediu, sunteti rugati sa efectuati verificarea si proba la primirea produselor in prezenta reprezentantului DATA COMPUTER. Livrarea facandu-se personal, ulterior aceasta nu poate fi considerata comert la distanta si ca urmare nu beneficiati de dreptul de denuntare a contractului in termen de 14 zile.

 

      Utilizarea necorespunzatoare a echipamentelor (modificari nepermise, fortarea parametrilor in scopul maririi performantelor, folosirea unor prize fara legatura la impamantare, expunerea la socuri mecanice sau electrice, umezeala, temperatura excesiva, patrunderea de lichide, metale sau alte substante in interiorul echipamentelor) precum si indepartarea sticker-elor de identificare adaugate de noi atrage anularea garantiei acestor produse. Firma noastra nu isi asuma raspunderea pentru datele stocate pe echipamentele aduse in garantie. Acoperirea cheltuielilor aferente transportului produsului spre solutionarea garantiei revine in responsabilitatea clientului.

 

       Inainte de expedierea produsului in garantie va rugam sa urmati urmatorii pasi: sa cititi cu atentie specificatiile produsului si sa va asigurati ca il folositi conform indicatiilor producatorului si ca toate echipamentele la care il conectati sunt functionale. Urmatorul pas este ne contactati pe noi la 021-2273854 sau comenzi@datacomputer.ro oferindu-ne cat mai  multe detalii pentru a rezolva cat mai rapid si eficient problema de garantie. Abia dupa indeplinirea acestor pasi si dupa confirmarea noastra in scris puteti trimite produsul la noi in garantie.  


      Costul transportului pentru trimiterea produsului defect la sediul nostru va fi suportat in prima faza de catre cumparator. Dupa primirea in garantie, vom testa produsul si daca defectul se confirma, va vom returna contravaloarea transportului pana la sediul nostru intr-un cont bancar comunicat de dvs. Daca defectul nu se confirma si nefunctionarea este rezultatul neutilizarii conform conditiilor de utilizare mentionate de producator si in certificatul de garantie, costul transportului nu va fi returnat.


      În cazul solicitării nejustificate de acordare a garanţiei ne rezervăm dreptul de a cere beneficiarului contravaloarea manoperei de investigare a produsului reclamat ca fiind defect. Costul manoperei va fi calculat de noi în funcţie de oferta de servicii actualizată şi nu poate fi mai  mic de 10 Euro / ora (fără TVA) per reper reclamat, la cursul B.N.R. din ziua investigării.

 

top

  


Returnarea Produselor - Dreptul la retragere

 

Conform legislatiei in vigoare privind drepturile consumatorilor in cadrul contractelor incheiate cu profesionistii, pentru produsele achizitionate la distanta, consumatorul are dreptul de retragere din contract, fara a preciza motivele, in termen de 14 zile calendaristice, incepand cu ziua in care a intrat in posesia fizica a produsului.
Dreptul la retragere din contract implica suportarea de catre consumator a costurilor prevazute in Ordonanta de Urgenta a Guvernului nr. 34/2014. Cheltuielile de returnare a produsului sunt suportate integral de consumator.

Pentru a va exercita dreptul de retragere este necesar sa ne trimiteti in scris formularul de retragere cel mai tarziu in a 14-a zi calendaristica de la data primirii produsului. Formularele primite dupa 14 zile calendaristice nu sunt luate in considerare.

Dreptul de retragere din contract este aplicabil doar persoanelor fizice asa cum sunt definite in OUG 34/2014.

Conditii generale de returnare:

Produsul ce va fi returnat trebuie sa fie in aceeasi stare noua in care a fost livrat, in ambalajul original nedeteriorat si cu toate accesoriile, consumabilele si produsele cadou primite, cu etichetele intacte si documentele care l-au insotit – factura in copie si certificatul de garantie in original.
Nu se accepta pentru returnare produsele care prezinta modificari fizice, lovituri, ciobiri, zgarieturi, socuri, urme de uzura si/sau interventii neautorizate, etc.
In cazul in care au fost achizitionate mai multe produse de acelasi fel, nu se poate returna decat un singur produs desigilat, restul cantitatii este acceptata doar daca produsele sunt sigilate.
In cazul in care produsul returnat prezinta ambalaj deteriorat sau incomplet, urme de uzura, zgarieturi, lovituri, socuri electrice, accesorii lipsa, certificate de garantie lipsa, ne rezervam dreptul de a decide acceptarea returului sau de a opri o suma din valoarea acestuia, suma ce va fi comunicata dupa evaluarea prejudiciilor aduse.

Nerespectarea conditiilor de returnare va duce la aplicarea unui comision perceput pentru diminuarea valorii produselor care rezulta din manipulari, altele decat cele necesare pentru determinarea naturii, caracteristicilor si functionarii acestora. Acest comision va fi comunicat in baza constatarii estetice si tehnice a produsului returnat.

Nu se pot returna produse aflate in una sau mai multe dintre urmatoarele situatii:

- produselor aprovizionate conform specificatiilor consumatorului, pe baza de “comanda speciala”. COMANDA SPECIALA este definita ca fiind lista de produse comandata de catre consumator si care nu se afla in stocul uzual al DATA COMPUTER SRL, dar care pot fi livrate pe baza unei comenzi ferme si a platii unui avans, in termenii agreati de parti. DATA COMPUTER SRL il va informa pe consumator daca oricare dintre produsele comandate constituie Comanda Speciala;
- produselor software (sisteme de operare, aplicații, programe antivirus, jocuri, extensii de garantie, etc), filmelor, produselor cu software preinstalat la care s-au creat conturi ori s-au activat licente ori s-au efectuat modificari la sistemele de operare, consumabilelor si echipamentelor la care s-au desigilat consumabilele. Acestea nu se pot returna decât în forma originală, in ambalajul sigilat;
- produselor care prezinta urme de deteriorare (zgarieturi, lovituri), de instalare, de folosire, de uzură sau de consum, urmele unor socuri electrice;
- produselor care prezinta seriile complet sau partial sterse,etichetele de identificare ale produsului sau ale ambalajului sunt deteriorate sau lipsesc;
- produselor fara ambalajul original complet in care a fost livrat sau fara certificatele de garantie in original
- Imprimante sau multifunctionale ale caror consumabile au fost desigilate
- produse cu licente OEM activate (licente preinstalate pe notebook-uri sau sisteme desktop);
- produse de pe care s-au dezinstalat sistemele de operare sau alte programe cu care au fost livrate;
- produse protejate de parole introduse de utilizator sau cele care au configurate conturi personalizate ale utilizatorilor ce impiedica aducerea dispozitivului la starea initiala din punct de vedere software.
 
In aceste cazuri DATA COMPUTER SRL isi rezerva dreptul de a refuza returul, de a solicita o taxa pentru aducerea produselor la starea de vandabilitate (de produs nou, de produs resigilat sau second-hand) sau, la optiunea clientului, i se va reexpedia produsul pe cheltuiala acestuia.
  
Produsele returnate in sistem ramburs nu vor fi ridicate sau acceptate si vor fi returnate fara notificare prealabila.

In cazul retururilor repetate, atunci când se consideră că acțiunile Cumpărătorului au fost cu rea intenție, DATA COMPUTER SRL are dreptul să solicite daune interese Cumpărătorului, în condițiile legislației aplicabile.

Vanzatorul va  rambursa contravaloarea produsului, in maxim 14 (paisprezece) zile de la data informarii DATA COMPUTER SRL de catre Consumator asupra deciziei sale de retragere din contract.
DATA COMPUTER SRL va putea amana rambursarea contravalorii produsului pana la data la care receptioneaza si verifica integritatea produsului vandut sau pana la primirea unei dovezi conform careia acestea a fost expediat (se va lua data cea mai recenta). Returnarea banilor se va face numerar, prin banca cu Ordin de Plata emis pe numele Consumatorului, sau orice alta modalitate convenita de comun acord cu Consumatorul. Pentru comenzile achitate printr-un cont bancar, returnarea contravalorii produsului este posibila doar in acelasi cont din care s-a efectuat plata.

Conform conditiilor noastre livrarea standard este considerata ridicarea de la sediul DATA COMPUTER SRL.
DATA COMPUTER SRL nu este obligata sa ramburseze costurile suplimentare in cazul in care consumatorul a ales in mod explicit un alt tip de livrare diferita de cea standard oferita.
Produsele achizitionate direct de la sediul nostru, nu se supun OUG 34/2014.

In cazul in care doriti returnarea produsului in termenul legal, va rugam sa ne adresati o notificarea SCRISA in maxim 14 zile de la primirea produsului, prin posta (curier) cu confirmare de primire sau la adresa de mail comenzi@datacomputer.ro  , in care sa specificati numele Dvs., numarul comenzii si numarul facturii cu care ati primit marfa, in caz contrar ne rezervam dreptul de a refuza returul produsului. Daca ati ales sa ne comunicati solicitarea dvs. prin e-mail, va rugam sa va asigurati ca e-mailul dvs. a ajuns la firma noastra si sa ne solicitati sa va confirmam in scris primirea acestuia. Confirmarea va avea loc in maxim 24-48 ore de la primirea email-ului initial.

Returul in 4 pasi simpli:
 
1. Trimiteti  o notificarea SCRISA in maxim 14 zile de la primirea produsului, prin posta (curier) cu confirmare de primire sau la adresa de mail comenzi@datacomputer.ro , in care sa specificati numele Dvs., numarul comenzii si numarul facturii cu care ati primit marfa. Daca ati ales sa ne comunicati solicitarea dvs. prin e-mail, va rugam sa va asigurati ca e-mailul dvs. a ajuns la firma noastra si sa ne solicitati sa va confirmam in scris primirea acestuia.

2. Confirmarea primirii notificarii va avea loc in maxim 24-48 ore de la primirea email-ului initial.

3. Inainte de a trimite produsul, va rugam sa nu aplicati scotch sau etichete pe ambalajul original al produsului, sa impachetati ambalajul original al producatorului intr-o alta cutie astfel incat acesta sa nu fie deteriorat pe parcursul transportului si sa puneti pe colet o eticheta care sa contina urmatoarele informatii:

Expeditor: Nume Prenume
Adresa: Str. .., Nr…., Localitate …. , Judet …., cod postal ….

Destinatar: DATA COMPUTER SRL
Adresa: Str. Vlaicu Voda, nr. 16, Bloc V65, scara 2, et. 1, ap. 19, Sector 3 Bucuresti, cod postal: 031247

4. Dupa expedierea coletului va rugam sa ne anuntati pe telefon sau email cum ati expediat coletul ( prin posta sau prin curier).

Pentru informatii suplimentare privind returnarea produselor ne puteti contacta la urmatoarele telefoane:
021 227 38 54;   0730 946 670;  0745 013 827   in timpul orelor de program,  sau ne puteti scrie la adresa de e-mail: comenzi@datacomputer.ro .

 

top

  


Termeni si conditii

 

       Folosirea serviciilor sau a informatiilor oferite de acest site si efectuarea unei comenzi pe site-ul www.e-datacomputer.ro reprezinta acordul dumneavoastra cu termenii si conditiile de mai jos.


-   Site-ul www.e-datacomputer.ro poate fi accesat in mod gratuit, iar simpla navigare in paginile acestuia nu este conditionata de inregistrarea ca utilizator (crearea unui cont de utilizator pe Site). Pentru a beneficia insa de anumite servicii oferite de Site, precum achizitionarea produselor oferite de acesta, primirea newsletterului www.e-datacomputer.ro sau verificarea situatiei unor comenzi proprii, va trebui sa va inregistrati ca utilizator (sa va creati un cont de utilizator pe Site). Inregistrarea ca utilizator presupune acceptarea prealabila de catre dvs. a Termenilor si Conditiilor de utilizare a www.e-datacomputer.ro si a Politicii de Confidentialitate a acestuia. Aceste reglementari constituie baza contractuala a raporturilor dintre utilizatori si Societate.


-  Informatiile furnizate catre site-ul www.e-datacomputer.ro sunt folosite numai in scopul pentru care au fost introduse (efectuarea comenzilor), conform legilor in vigoare. Site-ul www.e-datacomputer.ro nu furnizeaza adresa dumneavoastra de e-mail unor terti, nu incurajeaza spam-ul, si nu face publice datele furnizate de clientii sai fara acordul explicit al acestora. Orice utilizator are posibilitatea sa stearga din baza de date adresa de e-mail furnizata. S.C. DATA COMPUTER S.R.L. isi rezerva dreptul de a-si selecta clientii.


-  Discount-urile, reducerile si promotiile nu sunt cumulative.


-  Pentru achizitionarea produselor ce se aduc pe baza de comanda se poate solicita achitarea unui avans de cel putin 50% din valoarea produsului. Acest avans reprezinta o garantie  care se pierde daca clientul renunta la comanda.


-  Produsele comercializate prin intermediul www.e-datacomputer.ro sunt noi, in ambalajul original al producatorului si in momentul livrarii sunt insotite de factura fiscala si certificat de garantie.


-  S.C. DATA COMPUTER S.R.L. isi rezerva dreptul de refuza colaborarea cu clientii ce manifesta comportament si limbaj neadecvat (agresiv,  etc.) sau au in istoricul comenzilor livrari refuzate. Deasemenea in cazul clientilor care au in istoricul comenzilor livrari refuzate, ne rezervam dreptul de a nu onora comenzile ulterioare decat cu plata in avans a comenzii, caz in care livrarea se va face dupa confirmarea intrarii banilor in contul S.C. DATA COMPUTER S.R.L.


-  S.C. DATA COMPUTER S.R.L. isi rezerva dreptul de a opera oricand, orice modificari asupra preturilor si datelor tehnice prezente pe site-ul www.e-datacomputer.ro, suprima sau inlocui in orice moment portiuni ale acestui site, fara o instiintare prealabila. Datele tehnice prezente pe site-ul www.e-datacomputer.ro au caracter informativ si nu reprezinta o obligatie contractuala. Fotografiile de pe site-ul www.e-datacomputer.ro au caracter informativ si pot exista diferente intre acestea si produs. Orice modificare intra in vigoare in clipa afisarii sale pe acest web site.


-  Intregul continut al www.e-datacomputer.ro este destinat folosirii personale, ne-comerciale de catre utilizatorii acestui site. Puteti descarca, tipari sau stoca portiuni ale continutului, permitandu-va folosirea doar de copii ale continutului pentru uzul personal, ne-comercial fiindu-va interzisa copierea sau publicarea continutului in alte retele computerizate sau distributia in alte publicatii media, si fara a avea dreptul de a modifica sau altera continutul in orice fel, sterge sau schimba specificatiile de copyright sau de marci de comert.


-  Utilizatorii pot posta recenzii, comentarii sau alte tipuri de continut; trimite sugestii, idei, pune intrebari, propune articole sau, alte tipuri de materiale, atata timp cat continutul acestora nu este ilegal, obscen, amenintator, defaimator, nu incalca dreptul la intimitate sau legea cu privire la protejarea proprietatii intelectuale; nu contine virusi informatici, comunicari comerciale, politice, care instiga la ura sau intoleranta pe motive etnice, religioase, rasiale, de orientare sexuala, mesaje colective sau alte forme de « spam ». In vederea postarii de recenzii, comentarii, comunicari si alte tipuri de continut, nu puteti folosi adrese de e-mail sau identitati false.  S.C. DATA COMPUTER S.R.L. isi rezerva dreptul, dar nu are obligatia de a elimina sau edita toate tipurile de continut postate de catre utilizatori si nu are obligatia de a revedea periodic acest continut. Odata cu postarea de recenzii, comentarii, comunicari si alte tipuri de continut pe www.e-datacomputer.ro, transmiteti, in afara cazurilor in care Societatea indica altfel, drepturile de proprietate intelectuala, in mod neexclusiv, perpetuu, irevocabil, asupra materialelor postate. Societatea are dreptul de a modifica, reproduce, transmite, adapta, publica, distribui materialele postate de catre utilizatori, prin orice mijloc de comunicare in masa, din orice tara. Prin postarea de recenzii, comentarii, comunicari si alte tipuri de continut pe www.e-datacomputer.ro, cedati dreptul Societatii de a folosi numele dvs. in relatie cu materialele postate; garantati ca detineti sau controlati intr-o alta forma, dreptul de proprietate intelectuala asupra materialelor pe care le postati; ca materialele postate nu violeaza nici una dintre conditiile de postare ale recenziilor, comentariilor, comunicarilor si alte forme de continut din partea utilizatorilor, ale www.e-datacomputer.ro.  S.C. DATA COMPUTER S.R.L. are dreptul, dar nu obligatia de a monitoriza, edita sau sterge, orice tip de continut sau activitati ale utilizatorilor pe Site. S.C. DATA COMPUTER S.R.L. nu este responsabil si nu isi asuma responsabilitatea pentru nici unul dintre materialele postate de catre alte terte parti pe Site.  www.e-datacomputer.ro are dreptul de a nu publica toate comentariile si articolele propuse de catre utilizatori. 

 

-  Prin inregistrarea ca utilizator al www.e-datacomputer.ro va vom solicita o serie de date personale, precum numele si prenumele, adresa de email, CNP (Cod Numeric Personal) dar si alte informatii cu caracter personal, care sa permita identificarea dvs. ca utilizator al serviciului www.e-datacomputer.ro. De asemenea, pentru a va abona la newsletterul sau alertele www.e-datacomputer.ro va trebui sa ne comunicati o adresa de e-mail valida precum si alte date legate de dvs. Va rugam sa accesati pagina in care va este prezentata Politica de Confidentialitate pentru a va informa cu privire la informatiile colectate de www.e-datacomputer.ro, cu privire la modul in care sunt folosite acestea, precum si la drepturile cu privire la protejarea intimitatii dvs.


-  Intrucat prevederile Termenilor si Conditiilor de utilizare si ai Politicii de Confidentialitate pot fi modificate, va rugam sa le revedeti periodic. In conditiile in care nu veti mai fi de acord cu prevederile acestora, va rugam sa nu mai accesati/folositi serviciile www.e-datacomputer.ro.
Daca folositi acest Site, sunteti responsabili cu privire la pastrarea confidentialitatii datelor de acces in contul dvs. de utilizator, creat pe Site si sunteti de acord sa va asumati responsabilitatea pentru toate activitatile efectuate din contul dvs. de utilizator, creat pe Site.  www.e-datacomputer.ro poate vinde produse pentru copii sub 14 (paisprezece) ani, dar le vinde adultilor, care sunt autorizati sa efectueze plati prin orice metoda de plata acceptata de www.e-datacomputer.ro. Daca aveti mai putin de 14 (paisprezece) ani, puteti achizitiona produsele www.e-datacomputer.ro, numai cu ajutorul unui parinte sau tutore.  S.C. DATA COMPUTER S.R.L. isi rezerva dreptul de a inchide conturi de utilizatori, de a modifica sau elimina texte, imagini, hyperlinkuri, sau de a refuza vanzarea de produse, fara orice alta notificare sau formalitate si fara ca acest lucru sa necesite explicarea atitudinii sale, sa suspende sau sa blocheze accesul dvs. la continutul siteului sau la o parte a acestui continut.


-  Drepturile si obligatiile partilor, impuse de prezentele termeni si conditii, precum si toate efectele juridice pe care le produce prezentul acord vor fi interpretate si guvernate de legea romana in vigoare. Orice litigiu care are ca obiect acest acord va fi adus spre solutionare in fata unui arbitru, iar in conditiile in care partile nu cad de acord asupra numirii unui arbitru in termen de 15 zile de la notificarea litigiului, competenta va reveni instantelor romanesti.


-  Va declarati de acord sa protejati, asigurati, aparati si sa considerati nevinovat S.C. DATA COMPUTER S.R.L. impotriva tutoror pierderilor, cheltuielilor, prejudiciilor si costurilor, rezultate din violarea acestor termeni si conditii de catre dumneavoastra. Sunteti de acord sa exonerati de raspundere S.C. DATA COMPUTER S.R.L. pentru orice actiuni judiciare sau extrajudiciare si sa acoperiti cheltuielile de judecata si orice alte cheltuieli care ar putea sa apara ca urmare a incalcarii de catre dvs. a clauzelor prezentelor Termeni si Conditii.


      Acceptand termenii si conditiile, acceptati implicit toate informatiile care fac parte din contractul de cumparare la distanta (metodele de comanda, plata, livrare, conditiile de garantie, de returnare a produselor, etc. care sunt prezentate in aceasta sectiune a site-ului).

 

top

  


Politica de confidentialitate

Cine suntem

Prin această politică de confidențialitate, DATA COMPUTER SRL persoană juridică de naționalitate română, având sediul social în București, str. Vlaicu Voda, nr. 16, bloc V65, scara 2, et.1, ap. 19, Sector 3, cu număr de ordine în Registrul Comerțului J40/2942/1991, cod unic de înregistrare fiscală RO 331500 (în continuare “e-datacomputer” sau “noi“), dorește să vă informeze cu privire la datele dvs. cu caracter personal pe care le colectăm și utilizăm (cu alte cuvinte, pe care le prelucrăm și utilizăm) în timpul vizitării de către dvs. a site-urilor noastre web. Datele cu caracter personal se referă la orice informații referitoare la o persoană fizică specifică sau identificabilă, pe care ni le comunicați sau pe care le primim sau colectăm, precum: numele și datele de contact (de ex. adresa, nr. de telefon, adresa de e-mail), informații privind solicitările dvs. și relația profesională pe care o aveți cu noi, precum și orice participare alături de noi, informații referitoare la ora, scopul și, dacă este cazul, locul în care utilizați site-ul nostru web și alte servicii electronice. Colectăm și utilizăm date cu caracter personal numai în măsura permisă prin lege sau dacă ne-ați acordat consimțământul prealabil în acest sens.


Prelucrarea datelor cu caracter personal

Prelucrăm datele Dvs. cu caracter personal exclusiv în cadrul dispoziţiilor legale cu privire la protecţia datelor cu caracter personal din România. Acestea sunt dispoziţiile Legii nr. 677/2001 pentru protecţia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal şi libera circulaţie a acestor date precum şi dispoziţiile Legii nr. 506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal şi protecţia vieţii private în sectorul comunicaţiilor electronice.
Salariaţii şi împuterniciţii noştri au obligaţia de a respecta dispoziţiile cu privire la protecţia datelor conform normelor legale.

În legătură cu toate solicitările legate de datele Dvs., de protecţia datelor în cadrul societăţii DATA COMPUTER SRL sau orice întrebare/reclamație pot fi adresate către adresa de email: protectiedate@e-datacomputer.ro

Scopul prelucrării datelor îl reprezintă:

• comercializarea de produse online
• reclamă, marketing şi publicitate
• functionarea site-ului (creare cont)

Aveţi obligaţia să ne puneţi la dispoziţie datele în măsura în care datele respective sunt necesare pentru onorarea de comenzi online de  cumpărare. Eventualul Dvs. refuz duce la imposibilitatea onorarii comenzii.

În cele ce urmează vă informăm cu privire la modul, volumul şi scopurile prelucrării şi utilizării datelor cu caracter personal.


Puteţi modifica in orice moment orice informatie detinuta despre dvs.
Pentru modificarea sau stergerea datelor dvs. va rugam sa ne contactati la adresa de email: protectiedate@e-datacomputer.ro  si responsabilul companiei noastre va solutiona cererea dvs in cel mai scurt timp cu putinta.


Ce drepturi aveti si cum le puteti exercita?

Potrivit legii 677/2001 beneficiaţi de dreptul de acces, de intervenţie asupra datelor şi de dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale, precum şi de a vă adresa justiţiei. Totodată, aveți dreptul să vă opuneți prelucrării datelor personale care vă privesc și să solicitați ștergerea datelor personale colectate de către noi.

Dreptul la informare
(1) În cazul în care datele cu caracter personal sunt obținute direct de la persoana vizată, operatorul este obligat să furnizeze persoanei vizate cel puțin următoarele informații, cu excepția cazului în care această persoană posedă deja informațiile respective:
a) identitatea operatorului și a reprezentantului acestuia, dacă este cazul;
b) scopul în care se face prelucrarea datelor;
c) informații suplimentare, precum: destinatarii sau categoriile de destinatari ai datelor; dacă furnizarea tuturor datelor cerute este obligatorie și consecințele refuzului de a le furniza; existența drepturilor prevăzute de prezenta lege pentru persoana vizată, în special a dreptului de acces, de interventție asupra datelor și de opoziție, precum și condițiile în care pot fi exercitate;
d) orice alte informații a căror furnizare este impusă prin dispoziție a autorității de supraveghere, ținând seama de specificul prelucrării.
(2) În cazul în care datele nu sunt obținute direct de la persoana vizată, operatorul este obligat ca, în momentul colectării datelor sau, dacă se intenționează dezvăluirea acestora către terți, cel mai târziu până în momentul primei dezvăluiri, să furnizeze persoanei vizate cel puțin următoarele informații, cu excepția cazului în care persoana vizată posedaă deja informațiile respective:
a) identitatea operatorului și a reprezentantului acestuia, dacă este cazul;
b) scopul în care se face prelucrarea datelor;
c) informații suplimentare, precum: categoriile de date vizate, destinatarii sau categoriile de destinatari ai datelor, existența drepturilor prevăzute de prezenta lege pentru persoana vizată, în special a dreptului de acces, de intervenție asupra datelor si de opozitie, precum si condițiile în care pot fi exercitate;
d) orice alte informații a căror furnizare este impusă prin dispoziție a autorității de supraveghere, ținând seama de specificul prelucrării.
(3) Prevederile alin. (2) nu se aplică atunci când prelucrarea datelor se efectuează exclusiv în scopuri jurnalistice, literare sau artistice, dacă aplicarea acestora ar da indicii asupra surselor de informare.
(4) Prevederile alin. (2) nu se aplică în cazul în care prelucrarea datelor se face în scopuri statistice, de cercetare istorică sau științifică, ori în orice alte situații în care furnizarea unor asemenea informații se dovedește imposibilă sau ar implica un efort disproporționat față de interesul legitim care ar putea fi lezat, precum și în situațiile în care înregistrarea sau dezvăluirea datelor este expres prevăzută de lege.

Dreptul de acces la date
(1) Orice persoană vizată are dreptul de a obține de la operator, la cerere și în mod gratuit pentru o solicitare pe an, confirmarea faptului că datele care o privesc sunt sau nu sunt prelucrate de acesta. Operatorul este obligat, în situația în care prelucrează date cu caracter personal care privesc solicitantul, să comunice acestuia, împreună cu confirmarea, cel puțin următoarele:
a) informații referitoare la scopurile prelucrării, categoriile de date avute în vedere și destinatarii sau categoriile de destinatari cărora le sunt dezvăluite datele;
b) comunicarea într-o formă inteligibilă a datelor care fac obiectul prelucrării, precum și a oricărei informații disponibile cu privire la originea datelor;
c) informații asupra principiilor de funcționare a mecanismului prin care se efectuează orice prelucrare automată a datelor care vizează persoana respectivă;
d) informații privind existența dreptului de intervenție asupra datelor și a dreptului de opoziție, precum și condițiile în care pot fi exercitate;
e) informații asupra posibilității de a consulta registrul de evidență a prelucrărilor de date cu caracter personal, prevăzut la art. 24, de a înainta plângere către autoritatea de supraveghere, precum și de a se adresa instanței pentru atacarea deciziilor operatorului, în conformitate cu dispozițiile prezentei legi.
(2) Persoana vizată poate solicita de la operator informațiile prevaăzute la alin. (1), printr-o cerere întocmită în formă scrisă, datată și semnată. În cerere solicitantul poate arăta dacă dorește ca informațiile să îi fie comunicate la o anumită adresă, care poate fi și de poșta electronică, sau printr-un serviciu de corespondență care să asigure ca predarea i se va face numai personal.
(3) Operatorul este obligat să comunice informațiile solicitate, în termen de 15 zile de la data primirii cererii, cu respectarea eventualei opțiuni a solicitantului exprimate potrivit alin. (2).
(4) În cazul datelor cu caracter personal legate de starea de sănătate, cererea prevăzutaă la alin. (2) poate fi introdusă de persoana vizataă fie direct, fie prin intermediul unui cadru medical care va indica în cerere persoana în numele căreia este introdusă. La cererea operatorului sau a persoanei vizate comunicarea prevăzută la alin. (3) poate fi facută prin intermediul unui cadru medical desemnat de persoana vizată.
(5) În cazul în care datele cu caracter personal legate de starea de sănătate sunt prelucrate în scop de cercetare științifică, dacă nu există, cel puțin aparent, riscul de a se aduce atingere drepturilor persoanei vizate și dacă datele nu sunt utilizate pentru a lua decizii sau măsuri față de o anumită persoană, comunicarea prevăzută la alin. (3) se poate face și într-un termen mai mare decât cel prevăzut la acel alineat, în măsura in care aceasta ar putea afecta bunul mers sau rezultatele cercetarii, și nu mai târziu de momentul în care cercetarea este încheiată. În acest caz persoana vizată trebuie să își fi dat în mod expres și neechivoc consimțământul ca datele să fie prelucrate în scop de cercetare științifică, precum și asupra posibilei amânări a comunicării prevăzute la alin. (3) din acest motiv.
(6) Prevederile alin. (2) nu se aplică atunci când prelucrarea datelor se efectuează exclusiv în scopuri jurnalistice, literare sau artistice, dacă aplicarea acestora ar da indicii asupra surselor de informare.

Dreptul de intervenție asupra datelor

(1) Orice persoană vizată are dreptul de a obține de la operator, la cerere și în mod gratuit:
a) după caz, rectificarea, actualizarea, blocarea sau ștergerea datelor a căror prelucrare nu este conformă prezentei legi, în special a datelor incomplete sau inexacte;
b) după caz, transformarea în date anonime a datelor a căror prelucrare nu este conformă prezentei legi;
c) notificarea către terții cărora le-au fost dezvăluite datele a oricărei operațiuni efectuate conform lit. a)
sau b), dacă această notificare nu se dovedește imposibilă sau nu presupune un efort disproporționat față de interesul legitim care ar putea fi lezat. (2) Pentru exercitarea dreptului prevăzut la alin. (1) persoana vizată va înainta operatorului o cerere întocmită în formă scrisă datată și semnată. În cerere solicitantul poate arăta dacă dorește ca informațiile să îi fie comunicate la o anumită adresă, care poate fi și de poștă electronică, sau printr-un serviciu de corespondență care să asigure că predarea i se va face numai personal.
(3) Operatorul este obligat să comunice măsurile luate in temeiul alin. (1), precum si, daca este cazul, numele tertului caruia i-au fost dezvaluite datele cu caracter personal referitoare la persoana vizata, in termen de 15 zile de la data primirii cererii, cu respectarea eventualei optiuni a solicitantului exprimate potrivit alin. (2).

Dreptul de opoziție

(1) Persoana vizată are dreptul de a se opune în orice moment, din motive întemeiate și legitime legate de situația sa particulară, ca date care o vizează să facă obiectul unei prelucrări, cu excepția cazurilor în care există dispoziții legale contrare. În caz de opoziție justificată prelucrarea nu mai poate viza datele în cauză.
(2) Persoana vizată are dreptul de a se opune în orice moment, în mod gratuit și fără nicio justificare, ca datele care o vizează să fie prelucrate în scop de marketing direct, în numele operatorului sau al unui terț, sau să fie dezvăluite unor terți într-un asemenea scop.
(3) În vederea exercitării drepturilor prevăzute la alin. (1) și (2) persoana vizată va înainta operatorului o cerere întocmitaă în forma scrisă, datată și semnată. În cerere solicitantul poate arăta dacă dorește ca informațiile să îi fie comunicate la o anumită adresă, care poate fi și de poșta electronică, sau printr-un serviciu de corespondență care să asigure ca predarea i se va face numai personal.
(4) Operatorul este obligat să comunice persoanei vizate măsurile luate în temeiul alin. (1) sau (2), precum și, dacă este cazul, numele terțului căruia i-au fost dezvăluite datele cu caracter personal referitoare la persoana vizată, în termen de 15 zile de la data primirii cererii, cu respectarea eventualei opțiuni a solicitantului exprimate potrivit alin. (3).
Excepții
(1) Prevederile art. 12, 13, ale art. 14 alin. (3) si ale art. 15 nu se aplică în cazul activităților prevăzute la art. 2 alin. (5), dacă prin aplicarea acestora este prejudiciată eficiența acțiunii sau obiectivul urmărit în îndeplinirea atribuțiilor legale ale autorității publice.
(2) Prevederile alin. (1) sunt aplicabile strict pentru perioada necesară atingerii obiectivului urmărit prin desfășurarea activităților menționate la art. 2 alin. (5).
(3) După încetarea situației care justifică aplicarea alin. (1) și (2) operatorii care desfășoară activitățile prevăzute la art. 2 alin. (5) vor lua măsurile necesare pentru a asigura respectarea drepturilor persoanelor vizate.
(4) Autoritățile publice țin evidența unor astfel de cazuri și informează periodic autoritatea de supraveghere despre modul de soluționare a lor.

Dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale
(1) Orice persoană are dreptul de a cere și de a obține:
a) retragerea sau anularea oricărei decizii care produce efecte juridice în privința sa, adoptată exclusiv pe baza unei prelucrări de date cu caracter personal, efectuată prin mijloace automate, destinată să evalueze unele aspecte ale personalității sale, precum competența profesională, credibilitatea, comportamentul sau ori alte asemenea aspecte;
b) reevaluarea oricărei alte decizii luate în privința sa, care o afectează în mod semnificativ, dacă decizia a fost adoptată exclusiv pe baza unei prelucrări de date care întrunește condițiile prevăzute la lit. a).
(2) Respectându-se celelalte garanții prevăzute de prezenta lege, o persoană poate fi supusă unei decizii de natura celei vizate la alin. (1), numai în următoarele situații:
a) decizia este luată în cadrul încheierii sau executării unui contract, cu condiția ca cererea de încheiere sau de executare a contractului, introdusă de persoana vizată, să fi fost satisfacută sau ca unele măsuri adecvate, precum posibilitatea de a-și susține punctul de vedere, să garanteze apărarea propriului interes legitim;
b) decizia este autorizată de o lege care precizează măsurile ce garantează apărarea interesului legitim al persoanei vizate.

Dreptul de a se adresa justiției

(1) Fără a se aduce atingere posibilității de a se adresa cu plângere autorității de supraveghere, persoanele vizate au dreptul de a se adresa justiției pentru apărarea oricăror drepturi garantate de prezenta lege, care le-au fost încălcate.
(2) Orice persoană care a suferit un prejudiciu în urma unei prelucraări de date cu caracter personal, efectuată ilegal, se poate adresa instanței competente pentru repararea acestuia.
(3) Instanța competentă este cea în a cărei rază teritorială domiciliază reclamantul. Cererea de chemare în judecataă este scutită de taxa de timbru.

Contact
Pentru exercitarea drepturilor menţionate mai sus de revocare, informare, ştergere sau corectare a datelor Dvs. vă rugăm să vă adresaţi prin cerere scrisă prin e-mail la protectiedate@e-datacomputer.ro .


Ce date sunt stocate de DATA COMPUTER ?

1.1    Stocarea şi prelucrarea de date care nu au caracter personal (anonime) în scopuri interne legate de sistem şi în scopuri statistice
În cazul accesării paginii noastre de internet browser-ul Dvs. de internet transmite automat date (de ex. data şi ora accesării, adresa URL a paginii de internet care face trimiterea, fişierul accesat, cantitatea datelor transmise, tipul şi versiunea browser-ului, sistemul de operare, ) către serverul nostru, pe baza unor setări tehnice. Aceste date sunt colectate şi utilizate exclusiv în scop statistic şi în scop de analiză, de ex. pentru îmbunătăţirea ofertei.
Anumite date de trafic (cum sunt adresele IP sau alt identificatori ai dispozitivelor cu care ne accesati site-ul) pot fi în anumite circumstanțe date cu caracter personal și ca atare le vom trata ca atare.

1.2    Stocarea şi prelucrarea datelor cu caracter personale

1.2.1    Datele pentru executarea contractului.
Datele cu caracter personal (de exemplu modul de adresare, prenumele, numele, titlul, data naşterii, strada, nr., codul poştal, localitatea, restul adresei, ţara, nr. de telefon şi adresa de e-mail) sunt stocate şi prelucrate de către noi numai în cazul în care introduceţi aceste date la o rubrică de pe pagina noastră de internet sau ni le transmiteţi prin e-mail. Datele cu caracter personal stocate vor fi utilizate în scopul derulării contractelor şi procesării solicitărilor Dvs. După finalizarea derulării contractului şi plata integrală a preţului de achiziţie datele Dvs. sunt salvate ţinând cont de termenele de păstrare conform legislaţiei fiscale şi comerciale, urmând ca după expirarea acestor termene datele respective să fie şterse. Această regulă nu este valabilă în cazul în care aţi consimţit în mod expres pentru utilizarea mai departe a datelor Dvs.

1.2.2    Datele pentru serviciul newsletter.
La înregistrarea pentru serviciul nostru newsletter datele Dvs. sunt utilizate de DATA COMPUTER în scopuri promoţionale șî de marketing. Utilizarea încetează de îndată ce renunţaţi la serviciul newsletter. Puteţi renunţa oricând la serviciul newsletter.

1.2.3    Date pentru contul de client.
La deschiderea unui cont de client cu ajutorul funcţiei „Înregistrare client“ datele Dvs. vor fi salvate în mod durabil în baza de date clienţi a societăţii DATA COMPUTER. Puteţi solicita oricând ştergerea datelor Dvs. de client şi a contului Dvs. de client. Detalii în acest sens găsiţi mai sus la punctul 1.2.2.
În cazul în care la deschiderea contului Dvs. de client v-aţi declarat acordul pentru primirea de informaţii promoţionale, societatea DATA COMPUTER  va utiliza datele indicate de Dvs. pentru scopuri promoţionale și de marketing. Acest acord este voluntar şi poate fi oricând revocat, revocarea având efect pentru viitor.


1.2.4    Utilizarea de cookie-uri
Cookie-urile sunt mici fişiere text care sunt salvate de browser-ul Dvs. de internet şi servesc pentru a face pagina noastră de internet per total mai uşor de utilizat, mai eficientă şi mai sigură. Cookie-urile nu cauzează daune computerului Dvs. şi nu conţin viruşi. Puteţi împiedica instalarea cookie-urilor printr-o setare corespunzătoare a browser-ului Dvs.
Pagina noastră online conţine cookie-uri. Cookie-urile salvează în special setările alese de Dvs. De asemenea cookie-urile sunt utilizate de noi în scop statistic. Vă atragem atenţia asupra faptului că prin împiedicarea instalării de cookie-uri se poate întâmpla să nu puteţi utiliza toate funcţiile paginii noastre de internet.

Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor.

Pentru informații sau solicitări în baza dreptului persoanelor vizate conform GDPR, vă puteti adresa Ofițerului (Responsabilului) cu Protecția Datelor la adresa de e-mail protectiedate@e-datacomputer.ro

1.2.2.1 Fisierele cookie vor fi impartite pe categorii:
Cookie-uri interne

O vizită pe acest site poate plasa cookie-uri în scopuri de:

•    Cookie-uri esențiale. Necesare pentru funcționarea site-ului. Putem folosi module cookie esențiale pentru a autentifica utilizatorii, pentru a preveni utilizarea frauduloasă a conturilor de utilizator sau pentru a oferi funcții specifice site-ului.
•    Cookie-uri de măsurare a traficului. Ne permite să recunoaștem și să numărăm numărul de vizitatori și să vedem cum se deplasează vizitatorii în site când îl folosesc. Acest lucru ne ajută să îmbunătățim modul în care funcționează site-ul.
•    Cookie-uri de funcționalitate. Este folosit pentru a vă recunoaște când vă întoarceți la Site. Acest lucru ne permite să personalizăm conținutul nostru pentru dvs., să vă salutăm după nume și să vă amintim preferințele dvs. (de exemplu, alegerea limbii sau regiunii dvs.).
•    Cookie de targetare. Înregistreaza vizita dvs pe site, paginile pe care le-ați vizitat și link-urile pe care ati dat click. Vom folosi aceste informații pentru a face site-ul și mai relevant pentru interesele dvs. De asemenea, exista posibilitatea de a împărtăși aceste informații unor terțe părți, tot in scopul de a face site-ul mai relevant pentru dvs.

Third-party (terță-parte) cookies

Pe lângă cookie-urile proprii, este posibil să folosim și alte cookie-uri terță parte (third-party) pentru a raporta statisticile de utilizare a site-ului și pentru a îmbunătăți eforturile de marketing.

•    Urmărirea cookie-urilor/Tracking cookies. Urmaresc comportamentul pe site și il conecteaza de alte valori care să permită o mai bună înțelegere a obiceiurilor de utilizare.
•    Cookie-uri de optimizare/Optimization cookie. Permit urmărirea în timp real a conversiei utilizatorilor din diverse canale de marketing pentru a evalua eficiența acestora.
•    Cookie-uri pentru parteneri. Ofera partenerilor noștri metrici de conversie pentru a-și putea optimiza eforturile de marketing plătite.

Cookie-ul third party folosit în acest moment este:

 

Nume Domeniu Scop    Valabilitate    Mai multe informații
Google    racking, Optimizare, Partner 20 luni Google Opt-Out

 
Cookie-urile third-party nu sunt stocate de site-ul nostru. Site-ul nostru nu stocheaza cookie-uri. El permite stocarea datelor in fisiere  de tip cookie in browserul dvs.  Pentru a gestiona ce anume si cum anume doriti sa trimiteti datele de cookie catre partenerii site-ului nostru, va rugam sa utilizati link-urile puse la dispozitie in tabelul de mai sus.

Care sunt opțiunile dvs. privind cookie-urile

În general, o aplicaţie folosită pentru accesarea paginilor web permite salvarea Cookie-urilor pe terminal în mod implicit.
Aceste setări pot fi schimbate în aşa fel încât administrarea automată a Cookie-urilor să fie blocată de browser-ul web sau utilizatorul să fie informat de fiecare dată când Cookie-uri sunt trimise către terminalul sau. Informaţii detaliate despre posibilităţile şi modurile de administrare a Cookie-urilor pot fi găsite în zona de setări a aplicaţiei (browser-ului web).

Limitarea folosirii Cookie-urilor poate afecta anumite funcţionalităţi ale paginii web.
In acest sens Cookie-urile Esentiale (fara de care site-ul nostru nu mai poate functiona corect) nu pot fi editate.

Pentru informații sau solicitări în baza dreptului persoanelor vizate conform GDPR, vă puteti adresa Ofițerului (Responsabilului) cu Protecția Datelor la adresa de e-mail protectiedate@e-datacomputer.ro .

Actualizarea sau ștergerea informațiilor dvs. cu caracter personal
Aveți anumite drepturi în legătură cu informațiile dvs. cu caracter personal. Puteți să accesați informațiile dvs. cu caracter personal și să confirmați că acestea rămân corecte și sa le actualizate sau sa alegeți dacă doriți sau nu să primiți materiale de la noi sau de la unii dintre partenerii noștri.
Dacă doriți informații suplimentare cu privire la drepturile dvs. sau doriți să exersați oricare dintre drepturile de mai sus, puteți să ne contactați și prin protectiedate@e-datacomputer.ro. Exercitarea drepturilor Dvs. menţionate mai sus este gratuită.Dacă locuiți sau vă aflați în SEE, aveți dreptul să solicitați:
• să va oferim acces la orice informații cu privire la identitatea personală pe care le deținem;
• sa împiedicați prelucrarea informațiilor dvs. cu caracter personal în scopuri de marketing direct;
• să actualizați orice informație identificabilă personal care este invechită sau incorectă;
• ștergeți toate informațiile identificabile cu caracter personal pe care le deținem despre dvs.;
• restricționați modul în care procesăm informațiile dvs. personale identificabile;
• furnizați informațiile dvs. personale de identificare unui terț furnizor de servicii; sau
• să vă furnizăm o copie a oricărei Informații cu privire la identificarea personală pe care o avem despre dumneavoastră.

Încercăm să răspundem la fiecare e-mail cu promptitudine, acolo unde este posibil, și să oferim răspunsul nostru în termenul stabilit de legislația în vigoare. Rețineți totuși că vor exista informații reziduale care vor rămâne în bazele noastre de date, jurnalele de acces și alte înregistrări care pot conține sau nu informații personale. De asemenea, rețineți că anumite informații identificabile cu caracter personal pot fi scutite de astfel de solicitări în anumite circumstanțe, ceea ce poate include dacă trebuie să continuăm procesarea informațiilor dvs. personale cu scopul de a vă conforma unei obligații legale.

Când ne trimiteți un e-mail cu o cerere, este posibil sa vă rugăm să ne furnizați informațiile necesare pentru a vă confirma identitatea.

 

În ce situații au terții acces la datele Dvs?
1.    Transmiterea în scopul procesării comenzii
Datele cu caracter personal stocate de noi sunt transmise mai departe în scopul procesării comenzii către societatea de transport însărcinată cu efectuarea livrării, în măsura în care acest lucru este necesar pentru livrarea produsului.
În cazul plății online datele cu caracter personal pot fi trimise către procesatorul de plați, în măsura în care acest lucru este necesar pentru plată
2.    Transmitere către instituţii publice, de ex. în cazul unei dispoziţii judecătoreşti
La dispoziţia instituţiilor competente în cazuri speciale trebuie să oferim informaţii cu privire la date cu caracter personal, în măsura în care acest lucru este necesar în scopul cercetării penale, siguranţei publice, pentru îndeplinirea sarcinilor legale ale serviciilor de informaţii sau serviciului militar de contrainformaţii sau în scopul realizării drepturilor de proprietate intelectuală.
3.    Plugin-uri de reţele sociale
Pagina noastră de internet utilizează „plugin“-uri de la operatorii de reţele sociale (de ex.: www.facebook.com). Toate plugin-urile de reţele sociale de pe pagina noastră de internet sunt marcate clar. La accesarea paginilor noastre de internet care conţin un plugin de reţea socială browser-ul Dvs. va realiza o conectare directă la serverul operatorului reţelei sociale. Conţinutul plugin-ului va fi transmis de serverul accesat al operatorului reţelei sociale direct către browser-ul Dvs. şi va fi integrat de acesta în pagina de internet. Prin integrarea plugin-ului operatorul reţelei sociale primeşte informaţia că aţi accesat pagina noastră. În cazul în care în timpul vizitării paginii noastre de internet este în derulare o sesiune de conectare valabilă la o reţea socială, vizita poate fi atribuită contului respectiv de utilizator. În cazul în care interacţionaţi cu plugin-ul, informaţia respectivă este transmisă operatorului de reţea socială şi este salvată acolo. Dacă doriţi să împiedicaţi colectarea datelor Dvs. de către operatorul reţelei sociale prin intermediul paginii noastre de internet, trebuie să vă deconectaţi (adică să vă delogaţi) de la serviciul operatorului de reţea socială înainte de vizitarea paginii noastre de internet.
Informaţii privind scopul şi volumul stocării de date precum şi privind procesarea ulterioară, utilizarea şi drepturile de care beneficiaţi, precum şi posibilităţile de setare puteţi găsi în precizările operatorului de reţea socială referitoare la protecţia datelor, care nu au legătură cu această declaraţie cu privire la protecţia datelor
Societatea DATA COMPUTER nu îşi asumă răspunderea pentru directivele de protecţie a datelor şi procedurile paginilor internet partenere.
4.    Serviciul de analiză web Google Analytics
Pagina noastră de internet utilizează serviciul de analiză web „Google Analytics “ al societăţii Google Inc. în scop statistic. Acest serviciu de analiză web utilizează aşa-numite „cookie“-uri (vezi mai sus la Utilizarea de cookie-uri). Prin cookie-uri sunt generate numai informaţii anonime cu privire la utilizarea paginii noastre de internet. Aceste informaţii sunt transmise către serverul societăţii Google Inc. într-un stat membru UE sau în afara UE (de ex. în SUA) şi sunt salvate acolo. Google Inc ofera un regim adecvat de protecția a datelor în SUA prin participarea în proiectul Privacy Shield – vezi detalii la https://www.privacyshield.gov/participant?id=a2zt0000000GnaNAAS
Societatea Google Inc. va transmite eventual informaţiile către terţi, în măsura în care acest lucru este prevăzut de lege sau în măsura în care terţii procesează aceste date la comanda societăţii Google Inc. Nici noi şi nici societatea Google Inc. nu vom conecta adresa Dvs. IP cu alte date care sunt salvate de Google Inc. sau de către noi.
Societatea DATA COMPUTER nu îşi asumă răspunderea pentru directivele de protecţie a datelor şi procedurile paginilor internet partenere.

Securitatea datelor
Pagina noastră de internet şi celelalte sisteme informatice ale noastre sunt protejate prin măsuri tehnice şi organizatorice împotriva accesului, modificării sau difuzării datelor Dvs. de către persoane neautorizate precum şi împotriva pierderii sau distrugerii datelor Dvs.
Este necesar să pastrați confidențiale în permanenţă datele Dvs. de acces şi să închideţi fereastra de browser când terminaţi vizitarea paginii noastre de internet.


Întrebari, Sugestii și Reclamații?
Aveți întrebări referitoare la protecția datelor, politica de utilizare cookie-uri sau la pagina noastră de internet? Nicio problema, vă ajutăm cu placere.
protectiedate@e-datacomputer.ro

    
 

top